Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Windows και ReadyBoost

Το ReadyBoost είναι μια τεχνολογία της Microsoft που εισήχθη με τα Windows Vista και σκοπό έχει την επιτάχυνση της ανάγνωσης των δεδομένων από συσκευές αποθήκευσης USB ή memory stick.

Τα Windows Vista και 7 έχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις σε μνήμη από τα Windows XP. Πιο συγκεκριμένα ενώ με 512 Mbytes μνήμης RAM τα XP μπορούν να τρέξουν τις περισσότερες εφαρμογές λογισμικού με σχετική άνεση, τα Vista απαιτούν 2 Gbytes μνήμης για ανάλογη ταχύτητα. Στην περίπτωση που η εγκατεστημένη μνήμη στα Vista είναι 512 Mbytes ή 1024 Mbytes γίνεται χρήση του σκληρού δίσκου σαν εικονική μνήμη για την αναπλήρωση της ανεπαρκούς φυσικής μνήμης. Ο σκληρός δίσκος είναι πολύ πιο αργός από την μνήμη του υπολογιστή, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται DDR3 μνήμη. Επίσης η προσπέλαση των δεδομένων είναι πολύ αργή και προκαλεί αστάθεια στην λειτουργία του συστήματος.

Ο καθορισμός της ποσότητας μνήμης γίνεται από τον χρήστη. Σε συστήματα Windows Vista με μνήμη 512 έως 1024 Mbytes η χρήση Readyboost συμβάλει πολύ στην ταχύτητα εκτέλεσης των διεργασιών. Σε συστήματα με μνήμη από 2 Gbytes και πάνω η συμβολή της είναι μικρή. Τα Vista διαθέτουν τη λειτουργία SuperFetch: Αυτή "φορτώνει" τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται συχνότερα στην μνήμη. Όταν υπάρχει άφθονη μνήμη, τα πρόγραμμα ξεκινούν γρηγορότερα, όταν όμως είναι λιγότερη από 1 Gbyte, το σύστημα στερείται ελεύθερης μνήμης και χρησιμοποιεί τον σκληρό δίσκο. Η χρήση Readyboost απαλλάσσει το σύστημα από την χρήση του σκληρού δίσκου και τα προγράμματα ξεκινούν και εκτελούνται πολύ πιο γρήγορα.

Το ReadyBoost λειτουργεί με τις περισσότερες συσκευές αποθήκευσης flash. Στα Windows 7 μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη μνήμη flash και ακόμα περισσότερες συσκευές —έως οκτώ, για έως και 256 GB πρόσθετης μνήμης . 


Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του ReadyBoost για μια συσκευή αποθήκευσης

Η υπηρεσία ReadyBoost των Windows μπορεί να χρησιμοποιήσει χώρο αποθήκευσης σε ορισμένες συσκευές αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης, όπως μονάδες flash USB, για να επιταχύνει τον υπολογιστή σας. Όταν τοποθετείτε μια συμβατή συσκευή, το παράθυρο διαλόγου "Αυτόματη αναπαραγωγή" σάς προσφέρει την επιλογή να επιταχύνετε το σύστημά σας, χρησιμοποιώντας το ReadyBoost των Windows.
 1. Συνδέσετε μια μονάδα δίσκου flash ή άλλη αφαιρούμενη συσκευή πολυμέσων στον υπολογιστή σας. Αυτό θα ανοίξει αυτόματα την Αυτόματη αναπαραγωγή.
  Εάν η Αυτόματη αναπαραγωγή δεν ανοίξει, ενδεχομένως να έχει απενεργοποιηθεί. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Αντιμετώπιση προβλημάτων αυτόματης αναπαραγωγής.
 2. Στην περιοχή Γενικές επιλογές, επιλέξτε Επιτάχυνση του συστήματός μου.
  Αυτό θα εμφανίσει το παράθυρο διαλόγου "Ιδιότητες" για τη μονάδα δίσκου flash ή για άλλη αφαιρούμενη συσκευή πολυμέσων.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα ReadyBoost και, στη συνέχεια, κάντε ένα από τα εξής:
  • Για να απενεργοποιήσετε το ReadyBoost, κάντε κλικ στην επιλογή Να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η συσκευή.
  • Για να ενεργοποιήσετε το ReadyBoost, κάντε κλικ στην επιλογή Να γίνει χρήση αυτής της συσκευής και, στη συνέχεια, μετακινήστε το ρυθμιστικό για να επιλέξετε πόσο χώρο στη μονάδα δίσκου flash θέλετε να δεσμευθεί για την ενίσχυση της ταχύτητας του συστήματός σας.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
       Πηγές
  Wikipedia
  Microsoft.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…