Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς αξιοποιούνται οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές;

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τον πυρήνα των Windows και των άλλων λειτουργικών συστημάτων συμμετείχε πρόσφατα σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Illinois και μίλησε μεταξύ άλλων για τη λειτουργία των πολυπύρηνων επεξεργαστών. Ο Dave Probert της Microsoft υποστήριξε ότι έτσι όπως είναι δομημένα τα σημερινά λειτουργικά συστήματα, είναι πρακτικά αδύνατο να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των πολυπύρηνων CPUs.

Ο Probert ανέφερε ότι ο παράλληλος προγραμματισμός δεν είναι η ορθή μέθοδος για την αξιοποίηση των πολλών πυρήνων. Όπως τόνισε στην παρουσίασή του, "το θέμα δεν είναι να ρίχνουμε το βάρος στην ανάπτυξη τεχνικών όπως το parallel programming, αλλά να δούμε από το μηδέν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται ένα λειτουργικό [...] Οι σημερινοί υπολογιστές δεν εκμεταλλεύονται όπως πρέπει τους multicore επεξεργαστές. Γιατί να περιμένει κανείς με τόσο parallel hardware;"

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Probert, το ιδανικό λειτουργικό είναι πολύ διαφορετικό από τα Windows και το Unix που γνωρίζουμε σήμερα και δρα ως hypervisor ανάμεσα στη virtual machine και το hardware. Με βάση αυτό το σκεπτικό, το λειτουργικό δίνει σε κάθε πρόγραμμα έναν πυρήνα και μέρος από τη διαθέσιμη μνήμη και στη συνέχεια το πρόγραμμα αναλαμβάνει τη διαχείριση των πόρων χρησιμοποιώντας metadata από τον compiler.

Φυσικά, ο Probert αναγνώρισε ότι είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί και να δοκιμαστεί αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο μοντέλο, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ένα τέτοιο λειτουργικό θα έδινε πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.

Πηγή: Pc Magazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…