Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

The Saboteur


Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ένα θέμα το οποίο έχει αποτελέσει έμπνευση για παρα πολλά παιχνίδια. Τα περισσότερα από αυτά ήταν FPS, flight simulators και strategy. Η Pandemic αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να δημιουργήσει ένα τίτλο που σε στυλ μοιάζει με το GTA. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο Παρίσι και τις σκοτεινές ημέρες της Κατοχής από τους Ναζί.

Ο χαρακτήρας σας ονομάζεται Sean Devlin, ένας Ιρλανδός, μηχανικός στο επάγγελμα και πρώην οδηγός αγώνων, ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί στο Κατεχόμενο Παρίσι στα χρόνια του Πολέμου. Η συνάντηση σας με τον Luc Gaudin είναι η αιτία για να γίνετε μέλος της αντίστασης. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα πρωταγωνιστήσετε σε μάχες, σαμποτάζ, και κάθε είδους αποστολές που ένας αντιστασιακός που σέβεται τον εαυτό του κάνει. Το σενάριο ξεδιπλώνεται κινηματογραφικά κάτι που προσθέτει θετικά στην όλη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Μπορείτε και μετακινείστε ελεύθερα σε έναν αρκετά μεγάλο χάρτη οδηγείτε κάθε όχημα που υπάρχει στο παιχνίδι ενώ κάνετε τις αποστολές που οι διάφοροι χαρακτήρες του παιχνιδιού σας δίνουν. Οι αποστολές ασχολούνται με δολοφονίες γερμανών, απελευθέρωση συναγωνιστών αλλά  υπάρχουν και κάποιες οι οποίες συμπληρώνουν την ιστορία.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ο χρωματικός διαχωρισμός των διαφόρων περιοχών (θα σας θυμίσει πολύ το sin city). Οι ασπρόμαυρες περιοχές έχουν έντονη παρουσία των Γερμανών. Οι έγχρωμες δηλώνουν έντονη παρουσία της αντίστασης. Μια περιοχή χρωματίζεται όταν επιτύχετε κάποιες αποστολές και καταστρέψετε αρκετούς γερμανικούς στόχους. Οι Γερμανοί δεν φεύγουν ποτέ εντελώς από μια περιοχή η παρουσία τους όμως είναι μειωμένη κάτι που βοηθά αρκετά όταν προσπαθείτε να ξεφύγετε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε μια αποστολή. Η κλασική μέθοδος ντου ή τακτικές πιο stealth. Το παιχνίδι δε σας περιορίζει στο πώς να κάνετε μια αποστολή. Αν πάλι δε θέλετε να κάνετε τις αποστολές ο χάρτης είναι γεμάτος με στόχους για σαμποτάζ. Καταστρέφοντας τους κερδίζετε χρήματα (Contraband) και αποδυναμώνετε τις γερμανικές δυνάμεις κάτι το οποίο σας βοηθά όταν θέλετε να ξεφύγετε κάτι που συμβαίνει συχνά!

Ο χαρακτήρας είναι αρκετά ανθεκτικός. Θεραπεύεται μόνος του μπορεί και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα ενώ μπορεί να ζητήσει και βοήθεια από την αντίσταση. Όλα τα κτίρια στο χάρτη μπορεί να τα σκαρφαλώσει κάτι που βοηθά πολύ στην επιτυχή εκπλήρωση των αποστολών σας. Τα Perks είναι ένα σύνολο προϋποθέσεων, για παράδειγμα σκοτώστε με συγκεκριμένο τρόπο έναν αριθμό γερμανών, τα οποία με την ολοκλήρωση τους σας ξεκλειδώνουν κάποιες ικανότητες ή όπλα.

Όλα τα οχήματα μπορείτε να τα οδηγήσετε και τα πολίτικα και τα στρατιωτικά. Η οδηγική συμπεριφορά είναι ανάλογη του τύπου και του όγκου τους αλλά όλα είναι ανθεκτικά.

Οι αντίπαλοι στρατιώτες δεν είναι και πρώτα μυαλά κάτι που σας διευκολύνει και κάνει το παιχνίδι κάπως πιο εύκολο. Μια μπάρα γύρω από το mini-map δείχνει αν οι εχθροί σας υποπτεύονται ή όχι. Όταν η μπάρα γεμίσει χτυπά ο συναγερμός οπότε και ξεσπά ένας πανικός μέχρι να ξεφύγετε. Υπάρχουν 5 επίπεδα συναγερμού που ανεβαίνουν όσο σκοτώνετε τους εχθρούς. Για να ξεφύγετε βγαίνετε από την περιοχή που σας ψάχνουν ή πρέπει να μπείτε σε κάποιο Hide spot.

Οι χαρακτήρες είναι ωραία σχεδιασμένοι χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η πόλη είναι αρκετά καλά σχεδιασμένη με όλα τα μνημεία που θα περίμενε κάποιος να δει αν και τα κτίρια είναι γενικά τα ίδια καταφέρνουν και δίνουν μια καλή απεικόνιση των περιοχών.

Το soundtrack του παιχνιδιού είναι από τα καλύτερα που έχω βρει σε παιχνίδι  ταιριάζει απόλυτα με το παιχνίδι και συνεισφέρει στη δημιουργία της γενικότερης ατμόσφαιρας του παιχνιδιού. Οι χαρακτήρες μιλάνε αγγλικά (με προφορά αν χρειάζεται) ενώ οι γερμανοί μιλάνε γερμανικά.
Ένα παιχνίδι που δεν φέρνει κάτι το επαναστατικό θα περάσετε όμως αρκετές διασκεδαστικές ώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…