Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

File Sharing Και Ευρώπη

Πριν από λίγους μήνες, ένα δικαστήριο στη Σουηδία καταδίκασε τους υπευθύνους του πασίγνωστου site διαμοιρασμού αρχείων Pirate Bay σε φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο, με το σκεπτικό ότι παραβίασαν τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο του torrent tracker, ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για την IFPI και τους άλλους εχθρούς του Pirate Bay.

Βλέποντας ότι είναι δύσκολο να εντοπιστεί η φυσική έδρα του Pirate Bay, η IFPI και άλλοι φορείς που μάχονται ενάντια στα torrents απευθύνθηκαν στους παρόχους Internet, ζητώντας τους να κόψουν την πρόσβαση των πελατών τους στα torrent sites. Αυτή η κίνηση, όμως, έχει δυσαρεστήσει πολλούς ISPs, οι οποίοι δεν θέλουν υποδείξεις για το τι υπηρεσίες θα παρέχουν στους πελάτες τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο νορβηγικός κολοσσός Telenor, που αρνήθηκε κατηγορηματικά να υιοθετήσει τις συστάσεις της IFPI. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Telenor, "το να ζητάς από έναν πάροχο να ελέγχει ποια sites θα βλέπει ο πελάτης είναι σα να ζητάς από το ταχυδρομείο να ανοίγει τα γράμματα, να τα διαβάζει και μετά να αποφασίσει ποια θα φτάσουν τελικά στον παραλήπτη και ποια όχι".

Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό της αντίστασης που προβάλει η διεθνής κοινότητα στο κλείσιμο των torrent trackers. Τα κατασταλτικά μέτρα προκαλούν αντιδράσεις από την πλευρά των χρηστών, όπως φαίνεται και από το πρόσφατο κλείσιμο του ελληνικού tracker gamato.info

Πηγή: Pc Magazine

Σε άλλη είδηση διαβάζουμε:
Σε μια απόφαση που αποτελεί και σημαντικό προηγούμενο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ισπανός δικαστής έκρινε ότι είναι απολύτως νόμιμοι οι ιστότοποι μέσω των οποίων πραγματοποιείται η ανταλλαγή αρχείων, το λεγόμενο file sharing. Μόνες προϋποθέσεις που τίθενται είναι η ανταλλαγή να γίνεται αποκλειστικά μεταξύ χρηστών του διαδικτύου και να μην έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Απο οτι φαίνεται το File Sharing ήρθε και θα είναι πολύ δύσκολο να φύγει πλέον όπως και κάθε τι που γίνεται μέρος της ζωής μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…