Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το FBI συλλαμβάνει Hackers στη Ισπανία

Το FBI σε συνεργασία με την Guardia Civil της Ισπανίας κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει μια ομάδα από hackers, κλείνοντας οριστικά το δίκτυό τους. Οι τρείς άντρες ηλικιών από 25 εώς 31 δεν είχαν ιδιαίτερες υψηλές γνώσεις υπολογιστών και ασφάλειας δικτύων [!] και αγόρασαν στη μαύρη αγορά τα προγράμματα με τα οποία υλοποίησαν το σχέδιό τους . Το όνομα που χρησιμοποιούσαν είναι DDP, δηλαδή Das de Pesadilla που σημαίνει Εφιαλτικές Ημέρες. Ο εντοπισμός τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, διότι ο έλεγχος των server τους γινόταν πάντα μέσω υπηρεσιών ανώνυμων VPN, που υπέκρυπταν τις πραγματικές τους IP.

Το δίκτυο ονομάστηκε Mariposa, που σημαίνει πεταλούδα στα ισπανικά και είναι ένα botnet malware το οποίο εξαπλώνεται μέσα από δίκτυα pear 2 pear, MSN links, αλλά και USB flash drives, ενώ υπολογίζεται ότι κατάφερε να μολύνει 12,7 εκατομμύρια υπολογιστές σε πάνω από 190 χώρες, δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα zombie υπολογιστών που έχει καταγραφεί ποτέ.
Από την στιγμή που καταλαμβάνει κάποιο υπολογιστή, εγκαθιστά keyloggers και trojans για παρακολούθηση τραπεζικών λογαριασμών και απομακρυσμένη πρόσβαση. Τα δεδομένα τα οποία λάμβαναν από αυτές τις δραστηριότητες μεταπωλούταν από την ομάδα, είτε χρησιμοποιούταν για ξέπλυμα χρήματος κ.λπ. Το "πρόβλημα" εντοπίστηκε τον Μάϊο του 2009 από Καναδικές αρχές, οι οποίες συνεργάστηκαν με ειδικούς στην Panda Security το Georgia Tech Information Security Center, αλλά και άλλες αρχές ανά τον κόσμο για να φέρουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη.

Πηγή: Pc Magazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…