Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Fab Fi, ένα ασύρματο δίκτυο φτιαγμένο από σκουπίδια

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη του Bits and Atom Lab, του MIT επισκέφτηκαν την πόλη Jalalabah ο Αφγανιστάν, όπου βοήθησαν τους κατοίκους να δημιουργήσουν ένα ασύρματο δίκτυο με τη χρήση υλικών που βρίσκονται στα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα ονομάστηκε Fab Fi και για αυτό επιτάχθηκαν πλαστικοί σωλήνες, ξύλο, σύρμα και κονσέρβες! Οι τελευταίες χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία κατόπτρων.

Το συνολικό "έργο" περιλαμβάνει 25 nodes στην έκταση της πόλης, ώστε οι τυχεροί κάτοικοι να απολαμβάνουν μια σταθερή σύνδεση. Μάλιστα αρκετοί έχουν ήδη ξεκινήσει την επέκταση του δικτύου προσθέτοντας περισσότερα κάτοπτρα και router. Το δυσκολότερο κομμάτι για αυτούς βεβαίως είναι να βρουν τα router και έτσι η ομάδα του MIT αποφάσισε να στέλνει αρκετά σε όσους τα χρειάζονται. Μια τέτοια κίνηση αποδεικνύει πόσα πολλά μπορούν να επιτευχθούν με απλά υλικά και αρκετή συνεργασία, αρκεί βέβαια να υπάρχει η θέληση.

Πηγή:
Free Range International
Pc Magazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…