Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα βήμα πιο κοντά στο 3D Internet

Πριν από ένα περίπου χρόνο, η Mozilla και η Khronos ανακοίνωσαν το WebGL, μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει σε developers να δημιουργήσουν websites με 3D γραφικά που αξιοποιούν την/τις GPU σε έναν υπολογιστή. Η υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας προϋποθέτει την ύπαρξη της πλατφόρμας OpenGL, η οποία δε συμπεριλαμβάνεται στη βασική εγκατάταση των Windows. Ένα νέο project, όμως, έρχεται να δώσει λύση σ' αυτό το πρόβλημα.

Η Google ανακοίνωσε το ANGLE (Almost Native Graphics Layer Engine), το οποίο έχει ως αποστολή να μεταφράζει τις εντολές του OpenGL σε Direct3D, δηλαδή σε ένα περιβάλλον που αναγνωρίζεται από όλους τους υπολογιστές με Windows. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, τα PCs με το λειτουργικό της Microsoft απαιτούν την εγκατάσταση επιπλέον drivers για να κάνουν render το περιεχόμενο που στηρίζεται στο WebGL. Το ANGLE αναλαμβάνει να αξιοποιήσει το WebGL content χωρίς να προστεθεί νέο software στον υπολογιστή.

Το project αυτό είναι ουσιαστικά η υλοποίηση της ιδέας που είχε η Mozilla, όταν έψαχνε τρόπους για να απευθυνθεί στα Windows-based συστήματα. Η Google θα το κυκλοφορήσει με την open source άδεια BSD, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την υιοθέτησή του από τη Microsoft και την Opera.

Πηγή: Pc Magazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…