Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

RSS Feeds Τι ειναι;

Τι είναι το RSS; 

RSS σημαίνει "Really Simple Syndication". Είναι ένας τρόπος για την εύκολη διανομή πληροφοριών από ένα site, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να επισκέπτεται το site για να αναζητήσει τις πληροφορίες που θέλει.

Η τεχνολογία του RSS Feed χρησιμοποιείται συχνά από προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που οργανώνουν τα πρωτοσέλιδα και τις ανακοινώσεις για εύκολη ανάγνωση.

Πως μας βοηθά το RSS; 

Παλιά για να παρακολουθήσετε τις ενημερώσεις ενος site θα έπρεπε να κάνετε Bookmark την σελίδα που σας ενδιέφερε και να επισκέπτεστε το site σε τακτική βάση για να δείτε τι έχει προστεθεί. Η τεχνολογία RSS Feed σας επιτρέπει να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα θέματα ενός site που έχετε επιλέξει χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε το site. Μόλις δημοσιευθεί κάποιο νέο θέμα, ο υπολογιστής σας, μέσω κάποιου ειδικού προγράμματος RSS ή στο email σας (με outlook express) ή στον browser σας φέρνει στην οθόνη σας τον τίτλο και την περίληψη, καθώς και το σύνδεσμο, ώστε, αν θέλετε, να διαβάσετε ολόκληρο το θέμα.

Πως χρησιμοποιώ το RSS;

Για να λαμβάνετε RSS feed για κάποιο site θα πρέπει να εγκαταστήσετε κάποιο από τα ειδικά προγράμματα RSS Reader ή να ενεργοποιήσετε τη σχετική λειτουργία του web browser σας (π.χ. Internet Explorer, Outlook Express,  Firefox, Safari, Opera) ή να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα προγράμματα RSS Reader που λειτουργούν μέσω web.

Ύστερα επιλέγετε τις κατηγορίες του site για τις οποίες θέλετε ενημέρωση μέσω RSS. Προκειμένου να λαμβάνετε RSS feed με τα θέματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, θα πρέπει να αντιγράψετε το σύνδεσμο στον οποίον οδηγεί το εικονίδιο (που εμφανίζεται δίπλα στο URL) και να τον επικολλήσετε στα feed του προγράμματος RSS Reader που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας ή στο web browser σας.

Μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα ανάγνωσης RSS.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…