Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Warhammer 40000


Βρισκόμαστε στην 41η χιλιετία. Για περισσότερους από εκατό αιώνες ο Αυτοκράτορας έχει παραμείνει ακίνητος πάνω στον Χρυσούν Θρόνο της Γης. Είναι ο άρχων του ανθρώπινου είδους με τη θέληση των θεών και κυρίαρχος εκατομμυρίων κόσμων χάρη στην ισχύ των ατελείωτων στρατιών του. Το σάπιο κουφάρι του τρέμει αχνά, καθώς το διαπερνά η δύναμη της Σκοτεινής Εποχής της Τεχνολογίας. Είναι ο Θνησιμαίος Άρχοντας της Αυτοκρατορίας, για τον οποίο θυσιάζονται χίλιες ψυχές κάθε μέρα, ώστε να μην πεθάνει ποτέ πραγματικά.
 

Όμως, ακόμη και στην απέθαντη αυτή κατάστασή του, ο Αυτοκράτορας συνεχίζει την αιώνια επαγρύπνησή του. Ισχυροί στόλοι διασχίζουν το γεμάτο δαίμονες μίασμα της Δίνης, το μόνο δρόμο που μπορούν να πάρουν για να φτάσουν σε μακρινά αστέρια, με την πορεία τους να φωτίζεται από το Αστρονόμικον, την ψυχική εκδήλωση της θέλησης του Αυτοκράτορα. Οι ισχυρότεροι μεταξύ των πολεμιστών του είναι οι Αντέπτους Αστάρτες, οι Διαστημικοί Πεζοναύτες, γενετικά βελτιωμένοι ασυγκράτητοι στρατιώτες. Αυτοί που τους συντροφεύουν στη μάχη είναι αμέτρητοι: η Αυτοκρατορική Φρουρά και το πλήθος των δυνάμεων πλανητικής άμυνας, η πάντα καραδοκούσα Ιερά Εξέταση και οι Τεχνοϊερείς του Αντέπτους Μεκάνικους δεν είναι παρά μόνο μερικοί. Παρά το πλήθος τους, όμως, μόλις που επαρκούν για να αντιμετωπίσουν την πανταχού παρούσα απειλή των εξωγήινων, των αιρετικών, των μεταλλαγμένων και άλλων χειρότερων.
 
Το να είσαι άνθρωπος σε αυτούς τους καιρούς σημαίνει να είσαι ένας μεταξύ αμέτρητων δισεκατομμυρίων. Να ζεις κάτω από το σκληρότερο καθεστώς που μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτές είναι οι ιστορίες εκείνων των χρόνων. Ξεχάστε τη δύναμη της τεχνολογίας και της επιστήμης, γιατί τόσο πολλά έχουν χαθεί, για να μην ξαναβρεθούν ποτέ. Ξεχάστε τα όνειρα της ανεκτικότητας και της προόδου, γιατί στο ζοφερό και σκοτεινό μέλλον δεν υπάρχει παρά μόνο πόλεμος. Δεν υπάρχει ειρήνη ανάμεσα στα αστέρια, μόνο μια αιωνιότητα μακελλειού και σφαγής και το γέλιο διψασμένων θεών...


Το Warhammer 40,000 (γνωστό και ως Warhammer 40K ή απλά 40Κ) είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τακτικής (tabletop miniature wargame) απο την Games Workshop και διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον. Το παιχνίδι βρίσκεται στην 5η έκδοση του (2008).

Έχει μεταφερθεί με επιτυχία σε ηλεκτρονική μορφή σαν Video Game με αρκετές συνέχειες σαν παιχνίδι στρατηγικής αλλά και σαν FPS. Αρκετά βιβλία έχουν γραφτεί βασισμένα στην ιστορία του παιχνιδιού το πρώτο από τα οποία είναι η εποποιία των «Φαντασμάτων του Γκοντ.» Το σύνολο των βιβλίων που έχουν γραφτεί ονομάζονται Black Library. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα μυθιστορήματα εμπνευσμένα από τον κόσμο του 40K.

Μερικά πράγματα για τις φυλές που συναντάμε στο κόσμο του παιχνιδιού και των βιβλίων.

Chaos Space Marine
Για χίλια και πλέον χρόνια οι Chaos Space Marines είναι το καρκίνωμα της αυτοκρατορίας (Imperium). Εκατό αιώνες πολεμάνε εναντίον του αυτοκράτορα που κάποτε υπηρετούσαν. Από το Eye of Terror ήρθαν για να καταστρέψουν, να ληστέψουν και να κατακτήσουν ότι ανήκει στην αυτοκρατορία. Τα όνειρα τους θα εκπληρωθούν μόνο όταν διαλύσουν ότι ο Αυτοκράτορας δημιούργησε.

Deamonhunters
Ο μεγαλύτερος εφιάλτης της αυτοκρατορίας ήταν πάντα ο στρατός του Χάος και τον δαιμόνων. Οι Inquisitors of the Ordo Malleus βρίσκονται σε πόλεμο σε καθημερινή βάση μαζί και με τους Grey Knights μεταφέρουν το «φως» του Αυτοκράτορα στο σκοτάδι. Η απειλή των δαιμόνων είναι τόσο μεγάλη που μόνο αυτοί οι πολεμιστές έχουν τις ικανότητες να τους αντιμετωπίσουν.

Dark Eldar
Οι Dark Eldars είναι υπερβολικά κακοί και διεστραμμένοι σε όλα τα επίπεδα. Όχι, μόνο λατρεύουν να προκαλούν πόνο πάνω από όλα, αλλά παραπλανούν και υποδουλώνουν όλα τα πιο αδύναμα όντα. Όταν αυτά τα διεστραμμένα όντα ταξιδεύουν στον γαλαξία από το βασίλειο του Commorragh, σαν τους πειρατές στήνουν ενέδρες και επιτίθενται. Οι επιθέσεις των Dark Eldars είναι ότι χειρότερο μπορεί κάποιος να συναντήσει. Συνήθως όλοι οι αντίπαλοι τους σφαγιάζονται και αν κάποιοι μείνουν ζωντανοί οδηγούνται ως σκλάβοι στις βάσεις τους.

Eldar
Αρχαίοι και μυστηριώδεις οι Eldars είναι αινιγματικοί εξωγήινοι που δεν μιλάνε ανοιχτά για το σκοτεινό παρελθόν τους. Πριν πολλά χρόνια, πριν ακόμα το ανθρώπινο γένος συρθεί από την θάλασσα, οι αυτοκρατορία τους κυριαρχούσε στον γαλαξία. Τώρα μετά από πολλές καταστροφές που προκάλεσαν οι προγονοί τους το είδος του τείνει να εξαφανισθεί από τον γαλαξία. Πλέον τα απομεινάρια αυτού του λαού είναι νομάδες που προσπαθούν να φέρουν στον λαό τους την παλιά δόξα του.

Imperial Guard
 Η Αυτοκρατορία των ανθρώπων (Imperium of men) είναι η μεγαλύτερη δύναμη του Γαλαξία και έχει «γονατίσει» από ασταμάτητες μάχες και πολέμους.
Καθημερινά δίνουν μάχη για να επιβιώσουν ενάντια σε αφάνταστα τρομερά τέρατα. Αυτή η υπερδύναμη μετράει άπειρους στρατιώτες οι μονάδες των οποίων, διαφέρουν από πλανήτη σε πλανήτη και περιλαμβάνουν όλων των ειδών πολεμιστές, τεράστια Τανκ και πολύ ισχυρά όπλα.

Necrons
Για εκατομμύρια χρόνια «κοιμισμένοι» περίμεναν τον Θεό τους να τους καλέσει. Μακριά από τα μάτια των υποδιαιστέρων άλλων φυλών μέσα σε τάφους στην καρδία της αυτοκρατορίας ανέμεναν την στιγμή που θα έκαναν το πρώτο τους χτύπημα. Ψυχές τοποθετημένες σε σώματα χωρίς σάρκα επέστρεψαν και κυνηγούν τις φυλές μέχρι να τις καταστρέψουν όλες.

Orks
Η πιο βάρβαρη και πολεμοχαρής φυλή όλων των εξωγήινων πλασμάτων. Αυτά τα τέρατα με το πράσινο δέρμα ζουν μόνο για να πολεμούν και να σφάζουν ότι μπαίνει στο δρόμο τους. Η δίψα τους για μάχη είναι τόσο μεγάλη που με μεγάλη χαρά πολεμούν μεταξύ τους ακόμα και κατά την διάρκεια μεγάλων μαχών. Ο Warboss κρατάει όσο μπορεί την πειθαρχία στις μονάδες του στρατού του.

Space Marines
 Άνθρωποι με υπερφυσικές δυνατότητες και αντοχές. Επιτυχημένα αποτελέσματα γενετικών πειραμάτων με συστατικά από την σάρκα του ίδιου του Αυτοκράτορα. Οι Space Marines είναι η καλύτερη άμυνα του ανθρώπινου γένους απέναντι σε όλα τα τέρατα του γαλαξία. Ένας Space Marine αντέχει χτυπήματα που θα κατακρεουργούσαν έναν απλό άνθρωπο. Είναι εξοπλισμένοι με boltguns και με τις καλύτερες πανοπλίες του Γαλαξία.

TAU
Νέοι και φιλόδοξοι, ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό, οι Tau προσπαθούν να φέρουν σοφία και ενότητα σε όσους θέλουν να ταχθούν στο πλευρό τους. Όσο η Αυτοκρατορία κατρακυλάει από την δόξα της η δύναμη των Tau αυξάνεται όλο και περισσότερο. Όποιοι αντιστέκονται είτε στην φιλοσοφία ή στην δύναμη τους, απλά εξαφανίζονται. Παρ' όλες τις προκαταλήψεις και την αρνητική στάση της ανθρωπότητας για την τεχνολογία, οι Tau χρησιμοποιούν από τα πιο θανατηφόρα όπλα και εκπληκτικές πανοπλίες. Οι μονάδες τους Stealth και Pathfinders είναι απίστευτα δυνατές ειδικότερα όταν μπορούν να πλήξουν των αντίπαλο μέσα από τις ίδιες τους τις γραμμές χωρίς να γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Tyranids
Οι Tyranids είναι από τις εξωγήινες φυλές που μολύνουν των γαλαξία.
Είναι αμέτρητοι και πολύ πεινασμένοι για να τους σταματήσει ο οποιοσδήποτε. Τα όπλα που χρησιμοποιούν είναι βιολογικά, οργανικά και δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία. Όταν βγαίνουν για κυνήγι, από τα θύματα τους δεν μένουν παρά μόνο άμορφες μάζες από κοκάλα και σάρκα. Ο μύθος λέει ότι οι Tyranids έχουν ήδη ανακαλύψει πλανήτες και έξω από τον μέχρι τώρα γνωστό γαλαξία όπου εκεί κυριαρχούν!  Δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία αλλά με την εξέλιξη.

Witch Hunters
Οι Witchhunters αντιμετωπίζουν τις χειρότερες απειλές του γαλαξία.
Σκοπός τους είναι να πατάξουν οποιονδήποτε εξωγήινο, μεταλλαγμένο και γενικότερα αιρετικό. Ορκισμένοι στον Αυτοκράτορα καταστρέφουν το «κακό» από τον κόσμο της ανθρωπότητας φέρνοντας και στις πιο σκοτεινές γωνιές του γαλαξία την «Αγια Φλόγα».

Πηγές
wikipedia
anubis.gr
strongbattle.com 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mafia 2 Locations Of Wanted Posters

Wanted Poster # 1 – Lubomir Dekan Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wooden privacy fence in a dead-end alley adjacent to a large parking lot. Wanted Poster # 2 – Lubos Kresta Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wall in a narrow dead-end alley with an entry gate. It is to the right of a large dumpster. Wanted Poster # 3 – Lubor Cerny Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a brick wall in a small nook in a parking lot. This small nook is adjacent to a large dumpster. Wanted Poster # 4 – Lukas Berka Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wooden fence behind a dumpster. This is across the street from the Pub Tara in an alley beside a Swift Cola billboard on a garage. Wanted Poster # 5 – Matous Jezek Location: Dipton You will find this Wanted Poster on the back of a building in a gated alley and near a large dumpster. Wanted Poster # 6 – Martin Zavrel Location: Dipton You will

Mafia 2 Playboy Magazines locations guide

Chapter 1 has 0 Playboy Magazines. Chapter 2 has 2 Playboy Magazines: Playmate 1 – You will find this magazine on the edge of Joe’s coffee table. Playmate 3 – You will find this magazine on top of a shelf inside the three-car garage adjacent to Mike’s main shop. Chapter 3 has 5 Playboy Magazines: Playmate 18 – You will find this magazine on the floor just outside of Derek Papalardo’s Office. You will spot this as you follow Steve down to the first floor to start your manual labor job. Playmate 4 – You will find this magazine behind the entry doorway of Maria Angello’s apartment. It is to the left of a small shelf. Playmate 5 – You will find this magazine on the windowsill closest to the doorway in the Industrial Specialist Office. This is just across the hallway from the Director’s Office where you get the key from. Playmate 40 – You will find this magazine on the edge of the security guard desk in the main hall on the first floor. Playmate 6 – You will find this magazine on

Εγγραφή αρχείου .mkv (HDrip-BRrip) σε DVD-DL(DVD-9)

Αν έχετε ένα αρχείο μορφής .mkv(HDrip και BRrip) και θέλετε να το γράψετε σε DVD των 8,5GB max(DVD-9), αντί σε απλό DVD των 4GB(DVD-5) κάνετε τα εξής: H μετατροπή αυτή συμφέρει για ταινίες HDrip και BRrip, δηλαδή αρχεία .mkv μεγαλύτερα των 4GB, αφού η αρχική ποιότητα δεν αλλοιώνετε τόσο όσο θα αλλοιωνόταν για μια μετατροπή σε DVD των 4GB. 1.Κατεβάστε και κάντε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση του ConvertX to DVD. 2.Τρέξτε το πρόγραμμα και εισάγετε το αρχείο σας, είτε σέρνοντας το(drag & drop), είτε πατώντας το κουμπί που έχει επισημανθεί στην εικόνα(κίτρινη επισήμανση). 3. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις - Κωδικοποίηση(βλέπε εικόνα). 4. Στο παράθυρο Κωδικοποίηση πηγαίνετε στο πλαίσιο Μέγεθος, επιλέγετε το DVD-9(βλέπε εικόνα) και πατάτε ΟΚ. 5. Σε αυτό το βήμα έχετε τελειώσει το set και το πρόγραμμα είναι έτοιμο για την μετατροπή του αρχείου. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να κάνετε εγγραφή σε δισκάκι με το ConvertX, άμεσα μετά το πέρας της εργασίας τότε συνεχίστε στα επό