8/11/10

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Facebook και της Google, με φόντο τα δεδομένα που τηρούν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ.

Η Google αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Gmail, απαγορεύοντας στο Facebook να αντλεί τα στοιχεία από τις επαφές των χρηστών μιας από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο.

Πώς μεταφέρονταν τα δεδομένα

Μέχρι σήμερα το
Gmail επέτρεπε στους χρήστες του να μεταφέρουν αυτόματα τα στοιχεία των επαφών τους σε άλλες ιστοσελίδες.

Πολλοί χρήστες του Facebook χρησιμοποιούσαν αυτή τη δυνατότητα για να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποι με τους οποίους ανταλλάζουν
email έχουν προφίλ στην ιστοσελίδα, απλά πληκτρολογώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του λογαριασμού τους στο ειδικό πεδίο του Facebook.

Αυτή η πρακτική συνέβαλε καθοριστικά στη γιγάντωση του
Facebook, καθώς εκατομμύρια χρήστες της ιστοσελίδας έκαναν νέους «φίλους», απλά περνώντας τον κατάλογο του Gmail στο Facebook. Αν διαπίστωναν ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν ήδη λογαριασμό, τους έστελναν «πρόσκληση φιλίας». Αν δεν είχαν, τους «προσκαλούσαν» να αποκτήσουν κι εκείνοι προφίλ.

Το Facebook αγνόησε την Google

Σε αντίθεση με την Google, το Facebook δεν επιτρέπει στους χρήστες του να εξάγουν τα δεδομένα των επαφών τους σε άλλους δικτυακούς τόπους. Όταν, μάλιστα, διατυπώθηκε δημοσίως σχετικό αίτημα, το
Facebook το αγνόησε, κάτι που «εξόργισε» τη Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έρικ Σμιντ, δήλωσε πρόσφατα ότι ελπίζει πως το
Facebook θα επιτρέψει την πρόσβαση στη λίστα επαφών του, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να επεκτείνουν την κοινωνική τους δικτύωση. Το Facebook δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα η Google να αλλάξει τη στάση της.

Στο εξής οι επαφές του G
mail θα αποστέλλονται σε άλλους δικτυακούς τόπους μόνο αν το site που ζητά πρόσβαση «προσφέρει» κι εκείνο τα δεδομένα των χρηστών του.

Η ανακοίνωση της Google

«Αποφασίσαμε να αλλάξουμε την προσέγγισή μας, για να αναδείξουμε το γεγονός ότι οι χρήστες συχνά δεν γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που έχουν εισαγάγει τις επαφές τους σε δικτυακούς τόπους όπως το Facebook, είναι ουσιαστικά παγιδευμένοι», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Google.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή στην πολιτική της θα ισχύσει τις προσεχείς εβδομάδες. Το Facebook δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτή την εξέλιξη.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η απόφαση της Google δεν είναι άσχετη με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε μεταξύ του Facebook και της Microsoft, η οποία επιτρέπει στα δεδομένα των χρηστών του κοινωνικού δικτύου να τροφοδοτούν τη μηχανή αναζήτησης Bing.

Παρότι η Google διέκοψε την αυτόματη πρόσβαση στα δεδομένα του G
mail, είναι ακόμη δυνατό για τους χρήστες να κατεβάσουν τις επαφές τους και στη συνέχεια να τις διοχετεύσουν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιθυμούν.

Πηγή

Επιτέλους κάποιος ασχολείται με το θέμα αν και αμφιβάλλω για την σταθερότητα της απόφασης. Η ΕΕΤΤ αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ σε Cosmote, Vodafone και Wind γιατί οι εταιρείες δεν ενημέρωσαν σωστά τους καταναλωτές όταν αποφάσισαν αυθαίρετα να αλλάξουν τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης από 30 σε 45 δευτερόλεπτα.

Η αλλαγή ισχύει σε όλα τα συμβόλαια και πρακτικά σημαίνει ότι με το καλημέρα η ελάχιστη χρέωση είναι 45 δευτερόλεπτα ό,τι και αν γίνει. Αν δηλαδή έχετε 2 ώρες δωρεάν χρόνου ομιλίας οι κλήσεις θα μπορούσαν να είναι 240 των 30 δευτερολέπτων. Με την αλλαγή στην ελάχιστη χρέωση των 45 δευτερολέπτων ο ίδιο χρόνος αντιστοιχεί σε 160 κλήσεις των 45 δευτερολέπτων. Η διαφορά είναι τεράστια.

Η Cosmote και Vodafone καλούνται να πληρώσουν από 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ η Wind το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Στο άρθρο της Καθημερινής, η Wind φαίνεται να έχει απαντήσει με δελτίο τύπου όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι “ότι παλαιότερη ανάλογη απόφαση προστίμου αναφορικά με τις χρεώσεις των SMS, αναιρέθηκε στο σύνολό της από το Διοικητικό Εφετείο”. Αναρωτιέμαι πότε οι εταιρείες έστειλαν δελτίο τύπου για να ενημερώσουν τα blogs και τα άλλα μέσα για την αλλαγή του ελάχιστου χρόνου χρέωσης από 30 σε 45 δευτερόλεπτα.

Πηγή

Ο water_wendi, ένα μέλος του NeoGAF, μετά από μερικές ώρες ενασχόλησης με το Fallout: New Vegas, αποφάσισε να ολοκληρώσει το παιχνίδι χωρίς να σκοτώσει ούτε μύγα. Ο τύπος μάλιστα κάθισε και υπολόγισε, πως για να φτάσεις στο τέλος του New Vegas, χωρίς να σκοτώσει κανέναν, θα χρειαζόταν γύρω στις 70 ώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 2 με 3 ώρες που διαρκεί ένα sidequest όπου ο παίκτης δεν πρέπει να προχωρήσει ούτε σε ένα kill, αλλά και 10 ώρες για σκοπούς εξερεύνησης και looting. Συνολικά ο ίδιος έχει ξοδέψει γύρω στις 100 ώρες στο παιχνίδι!

Σίγουρα εντυπωσιακό κατόρθωμα, τόσο από πλευράς του water_wendi, αλλά και από πλευράς Obsidian η οποία δημιούργησε έναν τίτλο που είναι δυνατό να ολοκληρωθεί χωρίς να χρειάζεται ούτε μία σφαίρα.

Πηγή

Μετά τις δηλώσεις του David Bateson περί Hitman 5 και τις διαψεύσεις της Squenix, νέες φήμες που αφορούν το υποτιθέμενο επόμενο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον «γλόμπο» πράκτορα 47 προέκυψαν, αυτή τη φορά μέσα από τρία διαφορετικά βιογραφικά σημειώματα! Μάλιστα, τρία! Ούτε ένα, ούτε δύο. Πρόκειται για τα CV των Damien Simpler, Theo Engell-Nielsen και Rasmus Hoejengaard όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στο LinkedIn, μέσα στα οποία αναφερόταν πως οι προαναφερθέντες έχουν εργαστεί πάνω στον εν λόγω τίτλο.

Το στούντιο που ασχολείται με τα Hitman, η δανέζικη IO Interactive, πάντως, τα έχει βρει σκούρα τον τελευταίο καιρό, αφού φέτος έχει αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων δύο φορές με την τελευταία να είναι μόλις την περασμένη εβδομάδα

Πηγή

7/11/10

15. Ανατινάξτε ένα iPhone στη κουζίνα.


14. Ανατινάζοντας το PC.


13. Ενας μεσηλικας καταστρεφει Laptop με βαριοπούλα.


12. Φλεγόμενο iPod.


11. Αν ένα Laptop ανατιναχθεί στη Κορέα θα επηρεάσει τον καιρό στην Αμερική;


10. Προπάνιο + φωτιά + καραμπίνα + Μικροκύματα=?


9. Μια μπαταρία λιθίου τινάζει τα πέταλα.


8. Ένα ολοκαίνουριο iPad συναντά ένα ρόπαλο του Baseball.


7. Η οθόνη καίγεται!


6. Το iPod πάει.5. Καίγοντας ένα Dell.


4. Καταστρέφοντας ένα Emac.


3. Ψήστε το κινητό.


2. Χειρουργείο σε μια LCD TV. 1. Ηλεκτρικό τρυπάνι και Laptop!Πηγή

6/11/10

Οι φίλοι της σειράς Gran Turismo αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του πέμπτου μέρους και ενώ οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως ίσως ο νέος τίτλος να μην προλάβει το 2010, ο Yamauchi φέρνει για άλλη μια φορά τα πάνω κάτω.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε το αφεντικό της Polyphony Digital, αποκάλυψε πως το πολυαναμενόμενο racer βρίσκεται πλέον σε κατάσταση Gold -δηλαδή η ανάπτυξή του έχει ολοκληρωθεί- και ήδη οι δίσκοι που θα συμπεριλαμβάνουν τον τίτλο βρίσκονται στο στάδιο του τυπώματος. Οπότε, όπως όλα δείχνουν, η μαζική παραγωγή έχει ξεκινήσει και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της τελικής ημερομηνίας κυκλοφορίας.

Γιώργος Τσακίρογλου

Πηγή: www.gameover.gr

Μετά τη Γερμανία, ακόμα μια χώρα θα υποδεχθεί το Call of Duty: Black Ops, ελαφρώς πιο… light απ’ ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Το πρώτο πράγμα που φεύγει από την ιαπωνική έκδοση του παιχνιδιού είναι οι σβάστικες στο Zombie mode που αντικαθίστανται από μεταλλικούς σταυρούς. Οι αναφορές στους Ναζί ωστόσο παραμένουν κανονικά στην έκδοση για τις κονσόλες και όπου υπάρχουν υπότιτλοι. Επίσης, τους Γιαπωνέζους φαίνεται πως σόκαρε μία υπερβολικά βίαιη σκηνή ανάκρισης η οποία δεν «κόπηκε» βέβαια, απλά… έγινε λίγο πιο «οικογενειακή»

Ευτυχώς εδώ το παιχνίδι μας έρχεται με φουλ έξτρα.

Πηγή


Source Provided by my very own deep throat

Κάντε click για καλύτερη ανάλυση πάνω στην εικόνα.
Πηγή

 H Logitech παρουσίασε ένα νέο πληκτρολόγιο το οποίο φορτίζει με ηλιακά πάνελ και μπορεί να αντέξει για 3 μήνες. Περισσότερες πληροφορίες στο κείμενο και video παρακάτω.

Logitech, makers of some of the best computer peripherals ever has something new that's so ingenious, you'll wonder why no one else thought of it first. Introducing a keyboard that has two integrated solar panels instead of using batteries. Who do we thank for making keyboards greener?

At a mere 0.33-inches thick, Logitech's Wireless Solar Keyboard K750 is poised to save you lots of money that would have been spent on batteries. The keyboard recharges itself when exposed to sun light. Logitech says that it wanted to design a keyboard that worked "even in areas where there is little light - think winter in the Arctic Circle." With that said, the K750 keyboard can operate for up to three months in total darkness. That's months, not days.

The keyboard costs $80 and is available on Logitech's online store. We like the idea of not having to swap batteries in our wireless devices — it lets us go green while saving money! When can we have a solar-powered wireless mouse?
Πηγή

Σύμφωνα με την Microsoft, το κατάστημα θα προσφέρει μία «δυνατή» συλλογή παιχνιδιών (στην αρχή θα αριθμεί 100 τίτλους), ενώ θα υπάρχουν και ειδικές προσφορές, τύπου «Deal of the Week» (Προσφορά της Εβδομάδας- ενδεικτικά, στην περίπτωση του gamesforwindows.com, η προσφορά έχει να κάνει με το Grand Theft Auto: San Andreas, το οποίο πωλείται αντί 3,75 δολαρίων).

Κάποιες από τις εταιρείες με τις οποίες υπάρχει συνεργασία είναι η 2Κ Games, η Capcom, η Rockstar, η Warner Brothers και φυσικά η Microsoft Game Studios. Επίσης, σε ανακοίνωση έχει γίνει λόγος για την Square Enix, ενώ η Microsoft έχει υποσχεθεί πως στο κατάλογο θα συμπεριλαμβάνονται και παιχνίδια από μικρούς, ανεξάρτητους developers.

Η Microsoft έχει δεσμευτεί πως το κατάστημα θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλές ταχύτητες download, προκειμένου να διασφαλίζεται η γρήγορη «παράδοση» του τίτλου στον πελάτη, καθώς και «επιτάχυνση» του όλου interface χρήσης (κοινώς, οι αγορές να μπορούν να γίνονται με λιγότερα κλικ). Οι πελάτες θα μπορούν να αναζητήσουν και να κατεβάσουν παιχνίδια ανά πάσα στιγμή, και να κατεβάσουν ξανά παιχνίδια τα οποία είχαν αγοράσει στο παρελθόν.

Όπως φαίνεται, θα απαιτείται ένα Xbox LIVE gamertag, Zune tag ή Windows Live ID για να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες του καταστήματος. Επίσης, οι αγορές θα μπορούν να γίνουν είτε μέσω χρήσης Microsoft Points, είτε πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Κάποιοι από τους τίτλους που θα είναι διαθέσιμοι είναι οι εξής: Fable: The Lost Chapters, Grand Theft Auto III, Lego Universe, Carney Vale, Dead Rising II, Lost Planet II, Max Payne, Deus Ex: Game of the Year Edition, Gears of War, Halo κ.α.

Πηγή

Τα μέλη του Xbox LIVE σε όλο τον κόσμο θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερο περιεχόμενο και νέους τρόπους διασκέδασης στο καθιστικό τους.

Η κυκλοφορία του Kinect για Xbox 360 θα φέρει την ψυχαγωγία χωρίς χειριστήρια για πρώτη φορά στο καθιστικό σας. Με το Kinect έχετε τον έλεγχο όλου του φάσματος της ψυχαγωγίας απλά με ένα νεύμα του χεριού σας. Παράλληλα, μέσω του Video Kinect, δεκάδες εκατομμύρια χρηστών θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν video chat συνομιλίες με φίλους τους από την τηλεόραση στο καθιστικό τους.

Με 25 εκατομμύρια μέλη, που περνούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ώρες κάθε μήνα διασκεδάζοντας, το Xbox LIVE είναι μία πολυαναμενόμενη υπηρεσία ψυχαγωγίας στο καθιστικό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Xbox LIVE και τη διάθεσή του στην Ελλάδα, μπορείτε να επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο της Microsoft, http://www.xbox.com/el-GR/live?xr=shellnav

Πηγή

Η Harmonix και η MTV Games ανακοινώνουν ότι το Rock Band 3, που εκπροσωπεί την επόμενη γενεά των μουσικών και κοινωνικών videogames, κυκλοφορεί σήμερα σε όλη την Ευρώπη για XBox 360® video game και entertainment system της Microsoft, PlayStation®3 computer entertainment system, Wii™ και Nintendo DS™.

Για…το καλό ξεκίνημα του Rock Band 3, το πρώτο υλικό που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το Rock Band Music Store – μέρος μιας μεγάλης σειράς κορυφαίου μουσικού υλικού που θα ακολουθήσει – είναι τραγούδια των θρυλικών The Doors.

Ένα τριπλό πακέτο με κομμάτια των Doors είναι διαθέσιμο, δωρεάν, για όσους αποκτήσουν το παιχνίδι και παίξουν online μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Το δωρεάν πακέτο είναι διαθέσιμο μόνο μέσω του the Rock Band 3 in-game Music Store και αποτελείται από τα “Light My Fire,” “Riders on the Storm” και “Touch Me περιλαμβάνοντας κιθάρα και μπάσσο με πέντε κουμπιά, drums, Pro Drums και Keys, Pro Keys και harmonies, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και δωρεάν επέκταση που προσθέτει μέρη Pro Guitar και Pro Bass.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι Doors έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα επιπρόσθετο πακέτο εννέα κομματιών, που είναι διαθέσιμο μέσω του Rock Band Music Store ενώ σύντομα οι παίκτες θα μπορούν να κατεβάσουν κομμάτια από θρυλικούς καλλιτέχνες όπου οι Billy Joel, John Lennon και Bon Jovi.

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Rock Band 3, το RockBand.com σχεδιάστηκε από την αρχή από την ίδια ομάδα που σχεδίασε το βραβευμένο site του The Beatles™: Rock Band™. Το νέο site είναι ήδη στον αέρα και, ανάμεσα σε άλλες προσθήκες, τώρα προσφέρει στους fans του τη δυνατότητα να μοιραστούν τις Rock Band 3 εμπειρίες τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όταν οι παίκτες συνδέονται με τον προσωπικό τους λογαριασμό, όλοι οι στόχοι και οι προσωπικές τους επιτυχίες δημοσιεύονται στην προσωποποιημένη σελίδα «My Gameplay» του RockBand.com. Έτσι, οι παίκτες μπορούν να μοιράζονται τα μουσικά τους επιτεύγματα καθώς και μουσικούς αγώνες μέσω Facebook, Twitter, email και πολλά άλλα ψηφιακά μέσα.

Επίσης, οι πάνω – από the 700 στόχους που είναι διαθέσιμοι στο Rock Band 3 ενσωματώθηκαν στο προσωπικό προφίλ του κάθε παίκτη έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τους στόχους και την πρόοδο της καριέρας τους, μέσω του Internet.

Το Rock Band 3 μεταφέρει την καλύτερη εμπειρία Rock Band μέσα από ένα ρεπερτόριο 83 soundtracks από τους ιστορικούς Avenged Sevenfold, Paramore, John Lennon, Jane’s Addiction, Phish, Anthrax, The Cure, Def Leppard, Ozzy Osbourne, Bob Marley, Foreigner και πολλούς άλλους. Το Rock Band 3 επίσης, προσφέρει στους παίκτες άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 2,000 τραγούδια2 μέσω της, όλο και αυξανόμενης Rock Band Music Library. Ταυτόχρονα, το Rock Band 3 προσθέτει δυνατότητα για τριφωνίες (three-part vocal harmonies) και εισαγάγει ένα περιφερικό πληκτρολόγιο που επιτρέπει ακόμα και σε επτά παίκτες να ροκάρουν μαζί.

Επίσης, το Rock Band 3 σηματοδοτεί το ντεμπούτο του Rock Band Pro Mode που γεφυρώνει τον κόσμο του gaming και τον πραγματικό κόσμο της μουσικής μέσω μιας συλλογής από νέα instrument controllers που ανοίγουν την πόρτα σε πραγματικές οργανικές εμπειρίες στην κιθάρα, το μπάσο, τα πλήκτα και τα drums.

Το Career Mode ταξιδεύει κάθε μπάντα σε ένα ταξίδι μουσικής καριέρας όπου το περιβάλλον γύρω τους αλλάζει συνεχώς από τους δρόμους της πόλης μέχρι τις μεγαλύτερες αρένες του κόσμου. Για τους σοβαρούς παίκτες το εξελιγμένο Career Mode προσφέρει περισσότερους από 700 στόχους. Επίσης, το Rock Band 3 προσθέτει μια σουίτα από εργαλεία social networking που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, να σώσεις και να μοιραστείς playlists μέσω internet, Facebook, Twitter, email και πολλά άλλα. Τσεκάρετε αυτά τα εργαλεία μπαίνοντας στο ολοκαίνουριο RockBand.com.

Αναπτυγμένο από την Harmonix, κυκλοφορεί από την MTV Games, και διανέμεται από την Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), το Rock Band 3 είναι συμβατό με όλα τα στοιχεία Rock Band™ καιThe Beatles™: Rock Band™ καθώς και άλλα όργανα και μικρόφωνα. Το Rock Band 3 Pro Mode χρειάζεται τους Rock Band Pro- instrument controllers για να λειτουργήσει. Το Rock Band 3 χαρακτηρίζεται με “T” για εφήβους από την ESRB.

Πηγή

3/11/10

Όπως η Mozilla, έτσι και η Google έχει εγκαινιάσει εδώ και καιρό ένα πρόγραμμα ανταμοιβών για όσους ανακαλύπτουν bugs στον browser που αναπτύσσει. Φαίνεται ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη από το εν λόγω πρόγραμμα, αν κρίνουμε από την απόφασή της να το επεκτείνει. Πιο συγκεκριμένα, η ανταμοιβή θα πηγαίνει από εδώ και μπρος και σε όσους ανακαλύπτουν κενά ασφαλείας στα sites που διατηρεί η εταιρεία.

Οι επίδοξοι κυνηγοί αδυναμιών καλούνται να ανακαλύψουν κενά στις υπηρεσίες της Google, έναντι αμοιβής που θα κυμαίνεται από 500 ως 3133 δολάρια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της "τρύπας". Οι αλτρουιστές hackers θα έχουν την επιλογή να δώσουν την αμοιβή τους σε ένα κοινωφελές ίδρυμα και σε αυτή την περίπτωση η Google θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει κι αυτή ισόποση δωρεά στον ίδιο φορέα.

Η Google εξαιρεί από το πρόγραμμα τα denial of service bugs και τα bugs στην εταιρική υποδομή. Η πρωτοβουλία της Google είναι αυτή τη στιγμή σε πειραματικό στάδιο και τα αποτελέσματά της θα αξιολογηθούν εν καιρώ.

Πηγή: Pc Magazine

H EA ανακοίνωσε πενταετή συμφωνία συνεργασίας με το Facebook. Βλέποντας πως το… «casual» πουλάει, η πρώτη αποφάσισε να δουλέψει στενά με το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, υιοθετώντας κατ’ αρχάς τα Facebook Credits ως νομισματική μονάδα στα παιχνίδια της στο Facebook στο μέλλον ενώ θα καρπώνεται και το 70% των εσόδων από τις πωλήσεις credits, όπως και κάθε developer. «Στόχος μας είναι η δημιουργία τίτλων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα των παικτών και ανάλογα με την πλατφόρμα στην οποία θέλουν να παίζουν», δήλωσε ο επικεφαλής της EA Interactive, Barry Cottle.

Πηγή

1/11/10

TechCrunch reader Steve Manuel claims to have found a workaround to Firesheep, the controversial Firefox extension that allows anyone on an insecure open Wifi network to access user login info for almost every single social network in existence.
Firesheep banks on the fact that most social sites default to the HTTP protocol because it’s quicker. The already existing Firefox extension Force-TLS attempts to circumvent this by forcing those sites to use the HTTPS protocol, therefore making user cookies invisible to Firesheep.
Like the alternative option HTTPS Everywhere, the Force-TLS  Firefox extension allows your browser to change HTTP to HTTPS on sites that you indicate in the Firefox Add On “Preferences” menu, protecting your login information and ensuring a secure connection when you access social sites.
HTTPS encrypts user data, so if a script like Firesheep’s like tries to pull it, it can’t be read. Force-TLS forces a number of sites to make all of their requests over an SSL secured channel and while some sites, like Amazon, don’t currently have the secure option, the majors like Facebook, Twitter, Google, etc all allow a HTTPS connection.

How to configure:
1. Download the plugin here and install into Firefox.

2. Open “Preferences” and add the domains you want to force the HTTPS connection with.

3. Restart Firefox.
Note: Unlike HTTPS Everywhere, Force-TLS relies on the user defining the sites they want to access through a secure HTTPS connection.
And while everyone should have learned by now that there’s always some privacy risk when interacting online, hopefully the installation of Force-TLS will at least put less of a damper on today’s stint at your local “free Wifi!” boasting cafe. I’m also looking into the possibility of equivalents for this extension on other browsers and will update this post as soon as I have alternative options.

Thanks: Steve Manuel

SOURCE

It seems like every time Facebook amends its privacy policy, the web is up in arms. The truth is, Facebook’s well publicized privacy fight is nothing compared to the vulnerability of all unsecured HTTP sites — that includes Facebook, Twitter and many of the web’s most popular destinations.

Developer Eric Butler has exposed the soft underbelly of the web with his new Firefox extension, Firesheep, which will let you essentially eavesdrop on any open Wi-Fi network and capture users’ cookies.

As Butler explains in his post, “As soon as anyone on the network visits an insecure website known to Firesheep, their name and photo will be displayed” in the window. All you have to do is double click on their name and open sesame, you will be able to log into that user’s site with their credentials.

It’s not hard to comprehend the far-reaching ramifications of this tool. Anytime you’re using an open Wi-Fi connection, anyone can swiftly access some of your most private, personal information and correspondence (i.e. direct messages, Facebook mail/chat)— at the click of a button. And you will have no idea.
This is how it works. If a site is not secure, it keeps track of you through a cookie (more formally referenced as a session) which contains identifying information for that website. The tool effectively grabs these cookies and lets you masquerade as the user.

Apparently many social network sites are not secured, beyond the big two, Foursquare, Gowalla are also vulnerable. Moreover, to give you a sense of Firesheep’s scope, the extension is built to identify cookies from Amazon.com, Basecamp, bit.ly, Cisco, CNET, Dropbox, Enom, Evernote, Facebook, Flickr, Github, Google, HackerNews, Harvest, Windows Live, NY Times, Pivotal Tracker, Slicehost, tumblr, Twitter, WordPress, Yahoo, Yelp. And that’s just the default setting— anyone can write their own plugins, according to the post.

Within an hour of Butler’s post appearing on Hacker News, Firesheep was downloaded more than 1,000 times and evidence of usage has already popped up on Twitter in fantastic fashion. (Disclaimer: At the time of this post, I was not in a public setting and could not fully exploit the extension, however several users have reported success.)

According to Butler’s post, he created this seemingly diabolical tool to expose the severe lack of security on the web. We spend so much time quibbling over the minutia in privacy policies, we lose sight of the forest, or in this case, gaping security holes.

“Websites have a responsibility to protect the people who depend on their services. They’ve been ignoring this responsibility for too long, and it’s time for everyone to demand a more secure web. My hope is that Firesheep will help the users win,” Butler says.

Update: A TechCrunch reader has discovered a Firefox extension that can prevent Firesheep from accessing your login information.
(Teaser Image: Flickr/David Makes)
Second Update: Here’s Facebook’s official statement on the matter:We have been making progress testing SSL access across Facebook and hope to provide it as an option in the coming months. As always, we advise people to use caution when sending or receiving information over unsecured Wi-Fi networks. This tip and others can be found on the Facebook Security Page.

The FTC’s OnGuardOnline.gov website also advises people about this :
Be careful about the information you access or send from a public wireless network. To be on the safe side, you may want to assume that other people can access any information you see or send over a public wireless network. Unless you can verify that a hot spot has effective security measures in place, it may be best to avoid sending or receiving sensitive information over that network.

Additional points:
-Facebook logins are always encrypted (more info here: http://www.facebook.com/help/?faq=15504).
-We offer a session control feature that allows people to view all of their active Facebook sessions (including those on unsecured networks) and close any they no longer want open. This helps if you forget to log out on another device or network. More info here.

Source

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου ξεκινά η Microsoft τη διάθεση του νέου λογισμικού (firmware) για το Xbox 360. Στο εξής, η κονσόλα θα προσφέρει μεταξύ άλλων υποστήριξη για το περιφερειακό Kinect, το οποίο καταργεί το χειριστήριο αναγνωρίζοντας τις κινήσεις του παίκτη από μακριά.

Η υποχρεωτική αναβάθμιση έρχεται επίσης λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της ελληνικής υπηρεσίας Xbox Live στις 10 Νοεμβρίου.

Εκτός του ότι προσφέρει υποστήριξη για το Kinect, που κάνει ντεμπούτο στις 4 Νοεμβρίου, η ενημέρωση λογισμικού διευκολύνει την πλοήγηση και την αναζήτηση στο Διαδίκτυο, αλλάζει εμφάνιση και ήχους στην οθόνη υποδοχής και επιταχύνει ορισμένες άλλες λειτουργίες.

Για όσους συνδέονται στο αμερικανικό Xbox Live, το νέο λογισμικό δίνει επίσης πρόσβαση στον κατάλογο τραγουδιών του Zune Music, τις ταινίες κατά παραγγελία της Netflix και τις αθλητικές διοργανώσεις του ESPN.

Πηγή

Όσοι Κινέζοι χρήστες κατάφεραν να αποκτήσουν το Kindle 3G, τη συσκευή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων της Amazon.com, διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι μπορούν να συνδεθούν σε δικτυακούς τόπους όπως το Facebook και το Twitter, οι οποίοι κανονικά λογοκρίνονται στην Κίνα.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσπάθησα να μπω στο Twitter και, τι έκπληξη, τα κατάφερα!» δήλωσε ένας ανώνυμος blogger στην εφημερίδα South China Morning Post.

Το Kindle δεν πωλείται στην κίνα, ωστόσο διάφορα κινεζικά καταστήματα αγοράζουν τις συσκευές από το εξωτερικό και τις πωλούν σε μια γκρίζα, ημιπαράνομη αγορά.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων εντόπισε «δεκάδες» Kindle 3G στην υπηρεσία ηλεκτρονικών δημοπρασιών Taobao, το κινεζικό αντίστοιχο του eBay.

Τα φίλτρα που χρησιμοποιεί η κινεζική κυβέρνηση φιλτράρουν το «ακατάλληλο» περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, και ένας ολόκληρος στρατός κυβερνητικών υπαλλήλων παρακολουθεί διαρκώς τις δραστηριότητες των χρηστών.

Ο κλοιός διαδικτυακής λογοκρισίας στην Κίνα αποκαλείται συχνά «Πύρινο Τείχος» (Great Firewall of China), κατ΄αντιστοιχία με το γνωστό Σινικό Τείχος (Great Wall of China).

Όμως οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν για το Kindle 3G, το οποίο συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM.

Η συσκευή της Amazon χρησιμοποιείται κυρίως για την ανάγνωση βιβλίων, οπότε οι λογοκριτές ίσως τη θεώρησαν σχετικά αθώα, σχολίασε στην εφημερίδα ο Λόρενς Γεούνγκ Κουάν, καθηγητής Ηλεκτρονικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χάρτης κάλυψης του δικτύου της Amazon περιλαμβάνει αρκετές κινεζικές πόλεις, είναι επομένως πιθανώς ότι η συσκευή συνδέεται στο δίκτυο κάποιας κινεζικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των Αρχών για αυτή την παράκαμψη της λογοκρισίας.

Πηγή

23/10/10

Blizzard is taking action against groups that are selling hacking software used in StarCraft II's online multiplayer mode.

The lawsuit, first reported by GameSpot, was filed earlier this month in a California court. The defendants include three programmers that Blizzard alleges develop, sell and/or distribute software designed to hack or modify StarCraft II.

"Just days after release of StarCraft II, Defendants already had developed, marketed, and distributed to the public a variety of hacks and cheats designed to modify (and in fact destroy) the Starcraft II online game experience," the lawsuit says.

Blizzard has already begun banning and suspending players that are using such hacks. The company recently announced it caught over 5,000 players cheating online.

Blizzard contends these hacks violate StarCraft II's End User License Agreement, which players must agree to before playing online, and Battle.net's Terms of Use.

"Unfortunately, the gaming experience of legitimate players of StarCraft II is under near constant attack by cheaters, scammers, and other wrongdoers seeking to exploit StarCraft II for their own illegitimate ends," Blizzard said in the suit.

"For this reason, Blizzard seeks to protect the sanctity of the StarCraft II gaming experience through both contractual and technical measures."

Blizzard is seeking to stop the defendants from continuing to sell the hacks, shutting down websites that host the hacks, and other monetary relief.

The company has not responded to requests for comment at this time.

A copy of the lawsuit in PDF form can been seen here.

Πηγή

Mastermind - Episode 1 HD 

Το Direct2Drive ανακοίνωσε τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να πληροί το PC σας, ώστε να μπορείτε να παίξετε απροβλημάτιστα το Call of Duty: Black Ops. Αυτές δεν είναι οι επίσημες που εξέδωσε η Activision, όμως δεν νομίζουμε το D2D να τις σκαρφίστηκε από το πουθενά.

Ελάχιστες απαιτήσεις

  • Λειτουργικό σύστημα: Windows Vista/XP/7
  • Επεξεργαστής: Intel Core2 Duo E6600 ή AMD Phenom X3 8750 ή καλύτερος
  • RAM: 2GB
  • Ελεύθερος χώρος στον σκληρό: 12GB
  • Κάρτα γραφικών: Με Shader 3.0 ή καλύτερα, 256MB NVIDIA GeForce 8600GT/ATI Radeon X1950Pro ή καλύτερη
  • Κάρτα ήχου: DirectX 9.0 συμβατή
  • DirectX: 9.0c
Το Black Ops αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου για PC, Xbox 360 και PS3.

Πηγή

Μέτρα για την αυστηρότερη τήρηση της ιδιωτικότητας των πολιτών σκοπεύει να λάβει η Google ενώ παραδέχτηκε ότι συνέλεξε προσωπικά δεδομένα κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης πόλεων για την υπηρεσία Google Street View.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, όλοι οι υπάλληλοί της (συνολικά είναι 23.000) θα περάσουν από εκπαίδευση για ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας. Παράλληλα θα εφαρμόσει περισσότερους ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί το ότι οι υπάλληλοι θα τηρούν τους κανόνες.

Επιπλέον, η Άλμα Γουίτεν, παλιό στέλεχος θα αναλάβει τη διεύθυνση προστασίας της ιδιωτικότητας.

Οι ανακοινώσεις έρχονται σε απάντηση αλλεπάλληλων καταγγελιών ότι αποθήκευσε προσωπικά δεδομένα των πολιτών, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Άλαν Εουστάς, αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την ανάπτυξη λογισμικού και την έρευνα.

Όπως είχε παραδεχτεί η εταιρεία, κατά τη συλλογή των φωτογραφιών για το Google Street View, το λογισμικό εντόπιζε και αποθήκευε πληροφορίες από ασύρματα δίκτυα χωρίς κωδικό ασφάλειας, όπως τις συντεταγμένες του σημείου όπου βρίσκονται.

Η Google είχε παραδεχτεί ότι πρόκειται για «απροσεξία μηχανικού λογισμικού» και έλλειψη διαδικασιών ελέγχου αν και πολλοί επικριτές επισήμαναν ότι αυτό συνεχίζονταν επί δύο χρόνια πριν διορθωθεί. Πολλές χώρες έσπευσαν να ζητήσουν τη διαγραφή των σχετικών δεδομένων πράγμα που έχει γίνει για την Ιρλανδία, την Αυστρία τη Δανία και το Χονγκ-Κονγκ.

Πηγή

17/10/10

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα σε όλες τις χώρες της Ένωσης, θέλοντας να διερευνήσει το βαθμό διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 43% των νοικοκυριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόσβαση στο Internet, με το υψηλό κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων να είναι ένα συνηθισμένο παράπονο.

Από αυτούς που έχουν σύνδεση στο Internet, το 30% διαμαρτύρεται για διακυμάνσεις στην ταχύτητα, ενώ ένα ακόμη υψηλότερο ποσοστό (36%) αναφέρει διακοπές σύνδεσης. Το ένα πέμπτο του πληθυσμού λέει ότι ο ISP με τον οποίο έχει συμβόλαιο μπλοκάρει την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο ή/και εφαρμογές.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά για την Κομισιόν, η οποία θέτει ως άμεση προτεραιότητα την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές και να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών. Η Ψηφιακή Ατζέντα της Επιτροπής προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων στο Internet. Αν και κανείς δε θα πει όχι σε μείωση του κόστους για μια broadband σύνδεση, δε γνωρίζουμε τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Κομισιόν με το 23% των Ευρωπαίων που δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για πρόσβαση στο Internet.
Πηγή: Pc Magazine

12/10/10

8/10/10

Ο Scott Charney της Microsoft βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Βερολίνο και μίλησε σε συνέδριο με θέμα την ψηφιακή ασφάλεια. Κάποια στιγμή, ο αξιωματούχος της Microsoft διατύπωσε μια μάλλον ακραία θέση σχετικά με τους υπολογιστές που έχουν προβληθεί από κάποιο τύπο malware. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Charney υποστήριξε ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές θα πρέπει να αποκλείονται από το Internet.

Σύμφωνα με τον Charney, τα firewalls, τα antivirus και τα software patches δεν επαρκούν για να είναι απολύτως ασφαλές ένα μηχάνημα. "Πρέπει να κάνουμε κι άλλα για να έχουμε υγιή μηχανήματα. Οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες IT, οι ISP και άλλοι φορείς πρέπει να αξιολογούν την ασφάλεια μια συσκευής πριν της δώσουν πρόσβαση στο Internet", ανέφερε ο Charney.

Με αυτό τον τρόπο, ο Charney πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των botnets. Βέβαια, η πρότασή του δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς. Πολλοί επισκέπτες στο σχετικό blog της Microsoft άφησαν πικρόχολα σχόλια του τύπου "με αυτή τη λογική θα πρέπει να αποκλείσουμε από το Internet όλα τα μηχανήματα που τρέχουν Windows".

Πηγή: Pc Magazine

Η πρώτη beta του Firefox για Android είναι γεγονός. Ο δημοφιλής browser περνά πλέον στο λειτουργικό της Google, έστω και σε δοκιμαστική έκδοση. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mozilla, η beta 1 έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα Nexus One, HTC Desire και EVO 4G, καθώς και στο Droid 2 της Motorola. Επιπλέον, ο Firefox 4 λειτουργεί και στο Nokia N900, το οποίο τρέχει σε περιβάλλον Maemo.

Η beta έκδοση περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό Sync, το οποίο συγχρονίζει bookmarks, tabs και passwords με τα desktop/laptops που χειρίζεται ο χρήστης. Επιπλέον, υπάρχει η λεγόμενη Awesome Screen, η οποία εμφανίζεται όταν ο χρήστης αγγίξει την address bar και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο history, τα bookmarks και τα tabs.

Θέλοντας να κάνουν τον Firefox πιο γρήγορο στην απόκριση, οι μηχανικοί διαχώρισαν τη διεργασία του interface από αυτή του web content. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς του, είναι ταχύτατη απόκριση στις εντολές του χρήστη, ακόμα κι όταν φορτώνουν σελίδες σε άλλα tabs.
Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα είναι έτοιμη η τελική έκδοση του Firefox 4 για smartphones, ωστόσο θα γίνονται συχνά updates για να προστίθενται νέα χαρακτηριστικά.

Πηγή: Pc Magazine

7/10/10

6/10/10

Ακούγεται κάπως σαν «το ζευγάρι της χρονιάς», όμως δεν πρόκειται για love, αλλά για business story. Η τεχνολογική αυτή σχέση, εκτός από «πιασάρικη», θα είναι και πραγματικά χρήσιμη, καθώς στη νέα, βελτιωμένη έκδοση 5.0 του Skype, τα οφέλη για τους χρήστες θα είναι πολλαπλά. Το καινούργιο αυτό τεχνολογικό «φρούτο» βρίσκεται ακόμα στα (beta) σκαριά και αναμένεται να εμφανιστεί στον ιστό μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ορισμένα χαρακτηριστικά του θα είναι: η δυνατότητα texting και κλήσεων (φωνητικών και video) μεταξύ φίλων στο Facebook μέσω του περιβάλλοντος του Skype -χωρίς απαραίτητα να έχουν λογαριασμό σε αυτό- και η ενσωμάτωση, αντίστοιχα, της σύνδεσης Facebook στο Skype.

Τα «ευκόλως εννοούμενα» οφέλη φυσικά «παραλείπονται», καθώς το Skype είναι ένας από τους ηγέτες των τηλεφωνικών κλήσεων μέσω διαδικτύου με περισσότερους από 560 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 124 εκατομμύρια απλούς χρήστες, ενώ το Facebook, ο κολοσσός των virtual «κοινοβίων», έχει «μόλις» 500 εκατομμύρια χρήστες. Η συμμαχία των δύο εταιριών μπορεί επίσης να αποτελέσει «απειλή» για την Google, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, και στην αγορά των διαδικτυακών τηλεφωνικών υπηρεσιών και προσπαθεί να βρει τρόπους να ανατρέψει τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που θέλουν τους χρήστες του Facebook να περνούν εκεί περισσότερο χρόνο και όχι στις υπηρεσίες της Google.

Η είδηση της σημαντικής αυτής συνεργασίας δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο All Things Digital, το tech blog της Wall Street Journal, και έκτοτε κυκλοφορεί ως κοινό μυστικό, χωρίς ακόμα να έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από τα δύο μέρη.

Πηγή: Reporter.gr

Αν για κάποιο λόγο δεν έτυχε να αποκτήσετε μέχρι σήμερα το Grand Theft Auto IV αλλά και τα ξεχωριστά επεισόδια που ακολούθησαν μετά και εξελίσσονταν και αυτά με την σειρά τους στη Liberty City, τότε η Rockstar έχει μία πρόταση που ίσως σας δώσει την απαραίτητη ώθηση για να το κάνετε. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψαν ορισμένα καταστήματα στις σελίδες τους, η εταιρεία έχει σκοπό να προσφέρει τόσο το GTA IV όσο και τα Episodes from Liberty City σε ένα μόνο πακέτο. Το Grand Theft Auto IV: Complete, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου για Xbox 360 και PS3, και σύμφωνα τουλάχιστον με το αμερικάνικο Amazon και το GameStop θα κοστίζει $40 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Είναι πράγματι ένα εξαιρετικό πακέτο, με το οποίο θα ξοδέψετε αρκετές δεκάδες ώρες μέχρι να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει, και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα λογική τιμή.

Πηγή

5/10/10

Μπορεί το 3DO να ήταν μια αποτυχία σκέτη (ούτε καν μια αποτυχία και μισή), ωστόσο στην Panasonic φαίνεται πως δεν το βάζουν κάτω και ετοιμάζονται για νέο μπαμ στον χώρο του gaming, αυτή τη φορά με το Jungle. Όπως αναφέρει το Gizmodo, πρόκειται για μια handheld συσκευή η οποία θα φέρει πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο, touchpad, D-pad και αρκετά ακόμα πρόσθετα πλήκτρα καθώς και εξόδους micro-USB και HDMI ενώ θα τρέχει μια custom έκδοση του Linux. Με αυτό, οι κάτοχοί του θα είναι σε θέση να παίζουν online τίτλους και MMO από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται και μάλιστα το πρώτο παιχνίδι με το οποίο θα είναι συμβατό θα είναι το Battlestar Galactica MMO της BigPoint.

Πηγή

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 7, ένα λειτουργικό που κατά γενική ομολογία είναι κλάσεις ανώτερο από τα Vista. Αντί, όμως, να συζητάμε για τα μερίδια αγοράς των δύο τελευταίων εκδόσεων του λειτουργικού, οι στατιστικές έρευνες εξακολουθούν να ρίχνουν τους προβολείς τους πάνω στα Windows XP και την κυριαρχία τους στην αγορά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία Net Applications, τα XP βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 66% των υπολογιστών που τρέχουν Windows. Αν συμπεριληφθούν στην εξίσωση όλα τα λειτουργικά συστήματα, τα Windows XP έχουν συνολικό μερίδιο αγοράς λίγο πάνω από 60%.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος ακόμα για να πέσουν τα Windows XP κάτω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα XP οδεύουν ολοταχώς για τα δέκατα γενέθλιά τους κι έχουν ήδη γνωρίσει δύο διαδόχους.

Τα XP έχουν κερδίσει εδώ και καιρό τον χαρακτηρισμό "πολύ σκληρά για να πεθάνουν" και δεν πρόκειται να παραχωρήσουν εύκολα τη θέση τους στα Windows 7. Αν, βέβαια, τα 7 καταφέρουν να ανέβουν ως εκεί μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση του λειτουργικού...

Πηγή: Pc Magazine

Έπειτα από ένα ισχυρό κύμα αντιδράσεων σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, η EA ανέκρουσε τελικά πρύμναν και αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο επερχόμενο video game Medal of Honor. Το ζήτημα προέκυψε όταν έγινε γνωστό ότι ο παίκτης θα μπορεί να παίζει είτε ως δυτικός στρατιώτης, είτε ως Ταλιμπάν. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν άρεσε καθόλου στα "γεράκια" της Δύσης.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων, η EA υποχώρησε και μετονόμασε τους Ταλιμπάν σε Αντίπαλη Δύναμη (Opposing Force). Η εταιρεία είπε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή σε ένδειξη σεβασμού για τα Αμερικανούς στρατιώτες που έπεσαν στο πεδίο της μάχης. "Κάνουμε αυτή την αλλαγή για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό και για τις οικογένειες όσων έχουν θυσιαστεί στο βωμό του καθήκοντος", δήλωσε ο Greg Goodrich, παραγωγός του Medal of Honor.

Φυσικά, η ευαισθησία της EA είναι επιλεκτική και υποκριτική. Όπως φαίνεται, για τους Αμερικανούς είναι απαράδεκτο να μπορεί κάποιος να παίζει ως Ταλιμπάν, δεν υπάρχει όμως κανένα απολύτως πρόβλημα αν παίζει ως Δυτικός που εξολοθρεύει γηγενείς σε μια ξένη χώρα.

Πηγή: Pc Magazine

4/10/10

It's the weekend and Broadband Genie is enjoying a well-deserved break, but this story was too good to wait until Monday. ACS:Law, the infamous law firm which has been sending out dubious letters threatening to take people to court for file sharing, has had a massive database of its emails leaked onto the web.

The ACS:Law web site was taken down by a denial of service (DDoS) attack earlier in the week, an event described by boss Andrew Crossley as "typical rubbish from pirates". He's likely to have changed his tune now because someone discovered that before the site was restored a backup file containing the emails had been left in an open directory. Inevitably this was downloaded and widely distributed on file sharing networks.
The collection includes the incoming and outgoing emails of Andrew Crossley and his employees, complete with attachments, and contains masses of information about how ACS:Law goes about its business and how much money it makes, plus embarrassing personal details.

The leak reveals Crossley discussing how he might buy a Ferrari (he decides on a less impressive Jeep in the end) and talk about how the company can most efficiently track and record the thousands of alleged offenders, with an amusing exchange where he thinks two people can process 200 cases a day and is politely informed by an employee that they would have to work without breaks to achieve this target.
There are abusive emails to his ex-wife, personal contact details, passwords to Paypal and other sites, and it also appears that Crossley is a fan of loopy conspiracy theorist David Icke. Perhaps those inter-dimensional lizards are also guilty of file sharing?

Data protection breach

More seriously there is discussion about how they could "scare" people into paying by pursuing them directly, and allegedly an email with attached file containing the names and addresses of thousands of Sky broadband users (plus the names of pornographic movies they're supposed to have downloaded) which if true constitutes a serious breach of the data protection act.

File sharing news site Torrent Freak is busy sifting through the messages and has uncovered all kinds of worrying information, including emails from couples complaining that accusations of gay porn downloads have caused trouble with their marriage and desperate letters from people who can't afford the fines.

The leak further confirms the suspicion that ACS:Law seems more concerned about how much money it can get than protecting intellectual property. One email found by TF shows the company accepting a settlement figure despite having acknowledged the accused wasn't responsible for any infringment, and giving up on chasing someone else because they're bankrupt and won't be able to pay. It also reveals that in some cases Crossley's firm is netting over 50% of the cash received, the rest being split between the copyright owner and other third parties

At a time when the company is under investigation from the SRA for its questionable tactics this has to come as a major embarrassment, and should there be anything in there which breaks the law or breaches ethical guidelines it could lead to serious repercussions for Crossley and his company.

Source

Έναν νέο τύπο αρχείων εικόνας που θα μειώσει το πλήθος των απαιτούμενων bytes κατά 40% παρουσίασε η Google. Το νέο format που ονομάστηκε WebP όπως ακριβώς και το jpeg, είναι ένα «πρότυπο απωλεστικής συμπίεσης εικόνων» (lossy format), δηλαδή δεν αναπαράγει ακριβώς το περιεχόμενο της αρχικής εικόνας αλλά προσπαθεί να διατηρήσει την πιστότητα της στο μέτρο που το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται τις διαφορές.

Σε αντίθεση όμως με το jpeg, το WebP δεν μπορεί προς το παρόν να συνεργαστεί με κάθε φωτογραφική μηχανή, browser, πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή λειτουργικά συστήματα. Οι δοκιμές που έκανε η Google, μετατρέποντας ένα εκατομμύριο εικόνες από JPEG σε WebP, έδειξαν ότι ο όγκος των αρχείων μειώνεται κατά 39%. Έτσι αυξάνεται σημαντικά η ταχύτητα με την οποία εμφανίζονται οι σελίδες, δεδομένου ότι φωτογραφίες και οι εικόνες αποτελούν σχεδόν το 65% των δεδομένων που μεταφέρονται όταν φορτώνει ένα site.

Το WebP βασίζεται στην προηγμένη μέθοδο συμπίεσης εικόνων που χρησιμοποιεί ο κωδικοποιητής βίντεο VP8 για να συμπιέσει τα καρέ των εικόνων. «Εφαρμόσαμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε στο VP8 και τις επεκτείναμε στην κωδικοποίηση εικόνων», ανέφερε ο Ρίτσαρντ Ράμπατ, διευθυντής Προϊόντων της Google. Η Google χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το video codec VP8 πέρυσι, όταν απέκτησε την εταιρεία On2 που το ανέπτυξε.

Αν και τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν ιδιαίτερα θετικά, η διάδοση ή όχι του WebP θα εξαρτηθεί από το αν θα το υιοθετήσουν τα προγράμματα πλοήγησης (browsers) του διαδικτύου. Ήδη η Google σχεδιάζει την υποστήριξη αυτού του WebP από τις μελλοντικές εκδόσεις του Google Chrome.

Το Google ανάρτησε συλλογή δειγμάτων στο διαδίκτυο, στην οποία γίνεται σύγκριση εικόνων WebP και JPEG.

Πηγή

Πριν από λίγες ημέρες, η Blizzard προειδοποίησε τους παίκτες του StarCraft II ότι θα είναι αμείλικτη με όσους παίζουν έχοντας ενεργοποιημένο κάποιο cheat ή hack. Σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές ότι δεν αστειεύεται, η εταιρεία πέρασε τελικά από τα λόγια στις πράξεις και αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία περίπου 5.000 λογαριασμών στο battle.net.
Σύμφωνα με τη Blizzard, οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί χρησιμοποιούσαν cheats ή hacks που έδιναν στο χρήστη ειδικά πλεονεκτήματα, οδηγώντας έτσι σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού μέσα στο παιχνίδι. Ένα από τα πιο συχνά hacks είναι η αποκάλυψη όλου του χάρτη, ακόμα και των περιοχών που δεν έχει επισκεφθεί ο χρήστης.

Πηγή: Pc Magazine

Το Read ID ισχύει τελικά για το World of Warcraft και το StarCraft II παρά τις αντιδράσεις των φαν της Blizzard, ωστόσο όπως ανακοίνωσε η εταιρεία είναι καθαρά προαιρετικό και θα εμφανίζει μόνο τα level των χαρακτήρων του εκάστοτε παίκτη. Σύμφωνα με τη Blizzard, «το Real ID προσφέρει έναν άνετο τρόπο να μένετε σε επαφή με τους πραγματικούς σας φίλους και τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε, είτε αυτοί παίζουν World of Warcraft, είτε StarCraft II είτε κάποιον μελλοντικό τίτλο μας», ενώ προσφέρεται και δυνατότητα διασύνδεσης με Facebook.

Πηγή

1/10/10

28/9/10

Έπειτα από μια μακρά διαδικασία ενστάσεων και αναβολών, έφτασε τελικά η στιγμή να ξεκινήσει η νέα δική στην πολύκροτη υπόθεση του Pirate Bay. Η υπεράσπιση προσέφυγε στο Εφετείο αμέσως μετά την έκδοση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, τον Απρίλιο του 2009. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε εννέα μόλις συνεδριάσεις και πιο συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου.

Η δίκη στο Εφετείο επρόκειτο να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, αλλά η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης δύο δικαστών, με το σκεπτικό ότι συμμετέχουν σε οργανώσεις κατά της πειρατείας και συνεπώς δε μπορούν να είναι αμερόληπτοι. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι δεν υπάρχει κώλυμα και οι δύο δικαστές μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά.

Η περυσινή καταδίκη των τεσσάρων υπευθύνων του Pirate Bay για συνέργεια σε εγκληματική δραστηριότητα βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, με τους απανταχού downloaders να εξαπολύουν μύδρους κατά της σουηδικής δικαιοσύνης. Παρά την καταδίκη, το Pirate Bay παραμένει ακόμη ενεργό με ελάχιστα διαλείμματα.

Πηγή: Pc Magazine

27/9/10

Ο παραγωγός του Assassin’s Creed: Brotherhood, Vincent Pontbriand είπε πως η Ρώμη, η πόλη στην οποία διαδραματίζεται η πλοκή του παιχνιδιού, είναι και η μεγαλύτερη που δημιουργήθηκε ποτέ για τίτλο της σειράς. «Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια τεράστια πόλη ώστε όλη η δράση να λαμβάνει χώρα σε μία τοποθεσία και άρα να αποφύγουμε τα πολλά loadings», είπε ο Pontbriand ο οποίος δεν δίστασε να παρομοιάσει την «αιώνια πόλη» με μία τεράστια παιδική χαρά: «Με το σύστημα αναβαθμίσεων, τις μυστικές τοποθεσίες, τις υποαποστολές, τη διαχείριση της αδελφότητας, τα upgrades των factions και τα collectibles, έτσι είναι», ανέφερε.

Παρ’ όλα αυτά η δράση δεν θα περιορίζεται μόνο στη Ρώμη. «Υπάρχουν αποστολές που απαιτούν από τον Ezio να ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας, τη Νάπολη (love – Π.Κ.), το Μόντε Τσιρτσέο κλπ. Ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί γνωστά μνημεία όπως επίσης και την ιταλική εξοχή προκειμένου να συναντήσει φίλους και να φέρει εις πέρας αποστολές», είπε χαρακτηριστικά ο Pontbriand o οποίος κλείνοντας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στη Ρώμη: «Η Ρώμη είναι η πιο πολυσύνθετη πόλη που έχουμε δημιουργήσει, υπάρχουν τόσες διαφορετικές συνοικίες και από την πλευρά μας προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς ιστορικά».

Πηγή

Σε συνέντευξή του, ο Dave Luehmann, επικεφαλής των Microsoft Game Studios, εξέφρασε τη στήριξη της Microsoft προς το PC gaming καλώντας παράλληλα και τις άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο.
«Παρατηρώ ένα κλίμα κριτικής στάσης απέναντι στη Microsoft σύμφωνα με το οποίο εστιάζουμε στις κονσόλες ενώ θα έπρεπε να ρίξουμε βάρος και στα PC. Κανονικά οι άλλες εταιρείες θα έπρεπε να πάρουν παράδειγμα από τη Microsoft αφού είναι η δουλειά μας να δείχνουμε τον δρόμο στα PC», είπε ο Luehmann ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Microsoft επενδύει σε δυνατά franchises και στα Windows (έφερε ως παράδειγμα τα Fable, Microsoft Flight και Age of Empires Online) ενώ μίλησε και για ορισμένες «νέες ιδέες» τις οποίες σύντομα η εταιρεία θα τεστάρει –χωρίς πάντως να τις κατονομάσει.

Πηγή

Το Google Suggest είναι ένα εργαλείο το οποίο οι περισσότεροι χρήστες του Internet βρίσκουν χρήσιμο ή στη χειρότερη περίπτωση αδιάφορο. Σίγουρα, όμως, η Google δε φανταζόταν ότι θα ερχόταν η μέρα που θα αναγκαζόταν να πληρώσει πρόστιμο για τις προτάσεις οι οποίες εμφανίζονται την ώρα που ο χρήστης πληκτρολογεί τους όρους της αναζήτησης.

Η γαλλική έκδοση της διάσημης μηχανής αναζήτησης εμφάνιζε προτάσεις όπως "βιαστής", "βιασμός" και "φυλακή" κάθε φορά που ένας χρήστης πληκτρολογούσε ένα συγκεκριμένο όνομα. Το όνομα αυτό ανήκει σε έναν άνδρα που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για κακοποίηση ανηλίκου. Ωστόσο, το δικαστήριο απεδέχθη τον ισχυρισμό του ότι η Google τον δυσφημεί κι επέβαλε πρόστιμο ύψους 5000 ευρώ στο διαδικτυακό κολοσσό.

Επιπλέον, η Google Γαλλίας υποχρεούται πλέον να αφαιρέσει τις προτάσεις που εμφανίζονται στην πληκτρολόγηση. Η εταιρεία, πάντως, είναι αποφασισμένη να ασκήσει έφεση, επιδιώκοντας να ανατρέψει την απόφαση. Όπως είπε εκπρόσωπός της, "το Google Suggest εμφανίζει τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις που σχετίζονται με τους όρους που εισαγάγει ο χρήστης", προσθέτοντας ότι το δικαστήριο παρερμήνευσε και δεν κατάλαβε πως οι προτάσεις αυτές δεν είναι προτάσεις της ίδιας της Google.

Πηγή: Pc Magazine

26/9/10

24/9/10

Το Blu-ray θα χαθεί όπως όλα τα άλλα format πριν από αυτό, δήλωσε το αφεντικό του τμήματος gaming της Microsoft στην Αγγλία, Stephen McGill. «Πιστεύω πως ο κόσμος αρχικά συζητούσε γύρω από το Blu-ray, όμως αυτό έχει πλέον σταματήσει», δήλωσε ο McGill.

«Θεωρώ πως πλέον αναγνωρίζουν το πόσο έξυπνη απόφαση ήταν να κρατήσουν τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, προβλέπω μάλιστα πως το Blu-ray σύντομα θα ξεπεραστεί ως format. O κόσμος πλέον μετακινήθηκε από τα DVD στα ψηφιακά downloads και streaming, γι' αυτό και εμείς προσφέρουμε το τελευταίο άμεσα σε full HD 1080p ποιότητα, χωρίς την ανάγκη να κατεβάσετε βίντεο και χωρίς καθυστερήσεις. Ποιος χρειάζεται πια τα Blu-ray;»

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...