Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του Firefox για Android

Η πρώτη beta του Firefox για Android είναι γεγονός. Ο δημοφιλής browser περνά πλέον στο λειτουργικό της Google, έστω και σε δοκιμαστική έκδοση. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mozilla, η beta 1 έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα Nexus One, HTC Desire και EVO 4G, καθώς και στο Droid 2 της Motorola. Επιπλέον, ο Firefox 4 λειτουργεί και στο Nokia N900, το οποίο τρέχει σε περιβάλλον Maemo.

Η beta έκδοση περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό Sync, το οποίο συγχρονίζει bookmarks, tabs και passwords με τα desktop/laptops που χειρίζεται ο χρήστης. Επιπλέον, υπάρχει η λεγόμενη Awesome Screen, η οποία εμφανίζεται όταν ο χρήστης αγγίξει την address bar και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο history, τα bookmarks και τα tabs.

Θέλοντας να κάνουν τον Firefox πιο γρήγορο στην απόκριση, οι μηχανικοί διαχώρισαν τη διεργασία του interface από αυτή του web content. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς του, είναι ταχύτατη απόκριση στις εντολές του χρήστη, ακόμα κι όταν φορτώνουν σελίδες σε άλλα tabs.
Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα είναι έτοιμη η τελική έκδοση του Firefox 4 για smartphones, ωστόσο θα γίνονται συχνά updates για να προστίθενται νέα χαρακτηριστικά.

Πηγή: Pc Magazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…