Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν το Facebook συνάντησε το Skype!

Ακούγεται κάπως σαν «το ζευγάρι της χρονιάς», όμως δεν πρόκειται για love, αλλά για business story. Η τεχνολογική αυτή σχέση, εκτός από «πιασάρικη», θα είναι και πραγματικά χρήσιμη, καθώς στη νέα, βελτιωμένη έκδοση 5.0 του Skype, τα οφέλη για τους χρήστες θα είναι πολλαπλά. Το καινούργιο αυτό τεχνολογικό «φρούτο» βρίσκεται ακόμα στα (beta) σκαριά και αναμένεται να εμφανιστεί στον ιστό μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ορισμένα χαρακτηριστικά του θα είναι: η δυνατότητα texting και κλήσεων (φωνητικών και video) μεταξύ φίλων στο Facebook μέσω του περιβάλλοντος του Skype -χωρίς απαραίτητα να έχουν λογαριασμό σε αυτό- και η ενσωμάτωση, αντίστοιχα, της σύνδεσης Facebook στο Skype.

Τα «ευκόλως εννοούμενα» οφέλη φυσικά «παραλείπονται», καθώς το Skype είναι ένας από τους ηγέτες των τηλεφωνικών κλήσεων μέσω διαδικτύου με περισσότερους από 560 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 124 εκατομμύρια απλούς χρήστες, ενώ το Facebook, ο κολοσσός των virtual «κοινοβίων», έχει «μόλις» 500 εκατομμύρια χρήστες. Η συμμαχία των δύο εταιριών μπορεί επίσης να αποτελέσει «απειλή» για την Google, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, και στην αγορά των διαδικτυακών τηλεφωνικών υπηρεσιών και προσπαθεί να βρει τρόπους να ανατρέψει τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που θέλουν τους χρήστες του Facebook να περνούν εκεί περισσότερο χρόνο και όχι στις υπηρεσίες της Google.

Η είδηση της σημαντικής αυτής συνεργασίας δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο All Things Digital, το tech blog της Wall Street Journal, και έκτοτε κυκλοφορεί ως κοινό μυστικό, χωρίς ακόμα να έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από τα δύο μέρη.

Πηγή: Reporter.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…