Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυστηρότερη τήρηση της ιδιωτικότητας των πολιτών υπόσχεται η Google

Μέτρα για την αυστηρότερη τήρηση της ιδιωτικότητας των πολιτών σκοπεύει να λάβει η Google ενώ παραδέχτηκε ότι συνέλεξε προσωπικά δεδομένα κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης πόλεων για την υπηρεσία Google Street View.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, όλοι οι υπάλληλοί της (συνολικά είναι 23.000) θα περάσουν από εκπαίδευση για ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας. Παράλληλα θα εφαρμόσει περισσότερους ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί το ότι οι υπάλληλοι θα τηρούν τους κανόνες.

Επιπλέον, η Άλμα Γουίτεν, παλιό στέλεχος θα αναλάβει τη διεύθυνση προστασίας της ιδιωτικότητας.

Οι ανακοινώσεις έρχονται σε απάντηση αλλεπάλληλων καταγγελιών ότι αποθήκευσε προσωπικά δεδομένα των πολιτών, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Άλαν Εουστάς, αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την ανάπτυξη λογισμικού και την έρευνα.

Όπως είχε παραδεχτεί η εταιρεία, κατά τη συλλογή των φωτογραφιών για το Google Street View, το λογισμικό εντόπιζε και αποθήκευε πληροφορίες από ασύρματα δίκτυα χωρίς κωδικό ασφάλειας, όπως τις συντεταγμένες του σημείου όπου βρίσκονται.

Η Google είχε παραδεχτεί ότι πρόκειται για «απροσεξία μηχανικού λογισμικού» και έλλειψη διαδικασιών ελέγχου αν και πολλοί επικριτές επισήμαναν ότι αυτό συνεχίζονταν επί δύο χρόνια πριν διορθωθεί. Πολλές χώρες έσπευσαν να ζητήσουν τη διαγραφή των σχετικών δεδομένων πράγμα που έχει γίνει για την Ιρλανδία, την Αυστρία τη Δανία και το Χονγκ-Κονγκ.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…