Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξοντώστε το HDCP!!!

 

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τόσο οι οδηγοί οπτικών συσκευών όσο και τα διάφορα προγράμματα υποστηρίζουν το HDCP.

Γιατί μας παιδεύουν;

Στην πραγματικότητα, το HDCP είναι ένα πρωτόκολλο που εξασφαλίζει ότι το ψηφιακό περιεχόμενο μιας ταινίας HD δεν θα αναπαραχθεί αν δεν είναι κρυπτογραφήμενο απο κάποιο σύστημα προστασίας όπως το AACS(Advanced Access Content System). Το HDCP υλοποιείται μέσω των γνωστών ψηφιακών εξόδων DVI και HDMI. Μια αναλόγικη σύνδεση (π.χ. , μέσω S-Video ή D – 15sub) εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μεταφέρει περιεχόμενο HD και έτσι δεν υποστηρίζει το HDCP. Οι κατασκευαστές οθονών και καρτών γραφικών πρέπει να πληρώσουν δικαιώματα για να υλοποιήσουν το HDCP στα προιόντα τους. Δεδομένου ότο το ενδιαφέρον του κόσμου για τις ταινίες HD δεν είναι μεγάλο ακόμα – αν και δείχνει να αυξάνει στημ άλλη όχθη του Ατλαντικού -, πολλοί κατασκευαστές προτιμούν για λόγους κόστους να αφήσουν απέξω το HDCP. Έτσι ακόμα και μοντέλα που έχουν μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά ενδέχεται να μην το υποστηρίζουν. Φανταστείτε, τώρα, κάποιον να σκάει τουλάχιστον 200 ευρώ για την αγορά ενός Drive HD, να δίνει 100 με 150 ευρώ για μια μέτρια κάρτα γραφικών, να παίρνει και το απαραίτητο software και στο τέλος να μη μπορεί να απολαύσει τις ταινίες του, επειδή η 22άρα TFT που πήρε πέρυσι δεν είναι συμβατή, λέει, με το HDCP. Μα είναι ποτέ δυνατόν; Λοιπόν, ώρα να ξεμπερδεύουμε με το HDCP – μια για πάντα!

Απαλλαχτείτε απο το HDCP (χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ)

Για να κάνουμε τη δουλεία μας θα χρειαστούμε το πρόγραμμα DVDFab HD Decrypter. Το πρόγραμμα αποτελεί μια περιορισμένων δυνατοτήτων εκδοχή του DVDFab platinum και διατίθεται εντελώς δωρεάν. Το DVDFab HD Decrypter μπορεί να ριπάρει και να αφαιρέσει όλα τα κλειδώματα των κλασικών δίσκων DVD αλλά και των HD-DVD και Blu-Ray. Έχει μέγεθος μόλις 2,24 MB και μπορείτε να το κατεβάσετε απο τη διεύθυνση www.dvdfab.com . Η εγκατάσταση του είναι τυπική, ενώ και η λειτουργία του πανεύκολη. Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία ρύθμιση. Με το που θα ανοίξετε το πρόγραμμα, αυτόματα θα αναγνωρίσει τη ταινία που είναι στον οδηγό. Στη σπάνια περίπτωση που δεν θα συμβεί αυτό, θα πρέπει να δηλώσετε χειροκίνητα τον οπτικό οδηγό και το format της ταινίας από τα σχετικά κουτάκια. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε στο κουμπάκι «Ξεκίνα!», για να αρχίσει το ripping. Το πρόγραμμα θα μεταφέρει τη ταινία στο δίσκο του υπολογιστή, αφαιρώντας όλα τα κλειδώματα που περιέχει μεταξύ αυτών και το HDCP (ναι, για να δουλέψει το εν λόγω σύστημα πρέπει να βρίσκεται κωδικοποιημένο στο δισκάκι). Έτσι ανεξάρτητα απο το αν η κάρτα γραφικών και η οθόνη υποστηρίζουν το HDCP η ταινία θα παίζει κανονικότατα απο το σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Θα χρειαστεί βέβαια ένας ισχυρός επεξεργαστής ή μια κάρτα τελευταίας γενιάς (8500, 8600), για την ομαλή αναπαραγωγή της ταινίας σε Full HD (1080p) – αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Μόλις τοποθετήσετε το δισκάκι Blu-ray ή HD-DVD στον οδηγό και τρέξετε το DVDFab HD Decrypter, αυτόματα το πρόγραμμα θα ελέγξει το Format της. Στο πλαίσιο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου θα εμφανιστεί το είδος του δίσκου (HD-DVD , Blu-ray disc). Από εκεί και πέρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε έιναι να επιλέξετε το φάκελο του σκληρού δίσκου, μέσα στον οποίο θα αποθηκευτούν τα (αποκρυπτογραφημένα) αρχεία της ταινίας.

Το rippng είναι σχετικά χρονοβόρο. Ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται κυρίως απο το μέγεθος της ταινίας και την ταχύτητα του οδηγού. Σε ένα τυπικό σύστημα, για μια ταινία της τάξης των 20GB με το drive του ΧBox 360 HD – DVD χρειαστήκαμε περίπου μια ώρα χωρίς φυσικά ο υπολογιστής να καταπίανεται με άλλες εργασίες. Άπαξ και ολοκρηρωθεί η μεταφορά της ταινίας στο δίσκο, μπορείτε να την αναπαράγετε, π.χ. με το PowerDVD , χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πηγή Total Xaker

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry