Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προστατέψτε με κωδικό τις φωτογραφίες σας

Μήπως θέλετε να κλειδώσετε μερικές φωτογραφίες σας με κωδικό;
Μπορεί να έχετε προσωπικές φωτογραφίες και δεν θέλετε να τις δει κάποιος άλλος. Μοπρεί επίσης μερικές φωτογραφίες που στέλνετε να θέλετε να τις προστατέψετε έτσι ώστε να μην πέσουν σε λάθος χέρια.
Ένα μικρό πρόγραμμα που λέγεται LockImage είναι εδώ για να σας φτιάξει τη μέρα.
Είναι δωρεάν και open source και σας επιτρέπει να φτιάξετε ένα εκτελέσιμο αρχείο που περιέχει μία μόνο εικόνα. Μετά μπορείτε να προστατέψετε το αρχείο με κωδικό έτσι ώστε να κρατήσετε το περιεχόμενό του εμπιστευτικό.


Το LockImage περιέχει μόνο ένα αρχείο, είναι μόλις 32KB ασυμπίεστο, και δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή.
  • undefinedundefinedΚατεβάστε το binary LockImage (αυτή τη στιγμή είναι το LockImage-0.1-bin.zip). Αποσυμπιέστε το περιεχόμενο και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο.
  • undefinedΠηγαίνετε στο File -> Open και διαλέγετε την εικόνα που θέλετε να προστατέψετε με κωδικό. Η εικόνα θα ανοίξει στον viewer.
  • undefinedundefinedΠηγαίνετε στο File -> Save As επιλέγετε το όνομα που θέλετε να έχει το αρχείο και πληκτρολογείτε τον κωδικό που θα προστατεύει την εικόνα.
Μόλις τελειώσετε τα παραπάνω τρία βήματα θα σας δημιουργηθεί ένα εκτελέσιμο αρχείο. Μόλις το τρέξετε θα ειδοποιηθείτε ότι πρέπει να βάλετε κωδικό για να συνεχίσετε.
Πρόκειται για ένα καινούριο project και ίσως γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στον διαμοιρασμό των εικόνων μας. Ας ελπίζουμε οι προγραμματιστές να συμπεριλάβουν την δυνατότητα να μπορείς να στέλνεις πολλές εικόνες μέσα σε ένα αρχείο.

Πηγή digitalnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…