Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε μια προφανή αντίδραση για το Megaupload κλείνει και το Filesonic;

Oι συλλήψεις τεσσάρων στελεχών του megaupload.com την περασμένη εβδομάδα και το κλείσιμο του site φαίνεται πως έπιασαν τόπο.

Διότι το πολύ δημοφιλές site FileSonic.com ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι σταματά το file sharing.

Στην αρχική του σελίδα το site αναφέρει ότι πλέον μόνο ο χρήστης που ανεβάζει κάποιο αρχείο θα μπορεί στο εξής να έχει πρόσβαση σε αυτό! Σε μια προφανή αντίδραση στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Megaupload από υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το FileSonic έχει απενεργοποιήσει την υπηρεσία διαμοίρασης αρχείων από τον ιστότοπο του. Το site πρόσφερε υπηρεσίες φιλοξενίας και διαμοίρασης αρχείων παρόμοια με αυτή του μόλις αποθανών Megaupload, αλλά η αρχική σελίδα του πλέον γράφει "Όλες οι λειτουργίες κοινής χρήσης έχουν απενεργοποιηθεί. Η υπηρεσία μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το ανέβασμα και την ανάκτηση αρχείων που έχετε προσωπικά ανεβάσει". Πέρα από αυτό, το Filesonic παρέμεινε σιωπηλό στο θέμα, με το επίσημο blog και ο λογαριασμός το Twitter της εταιρίας να μην κάνει καμία αναφορά για την αλλαγή.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, το FileSonic είναι μεταξύ των δέκα πρώτων site διαμοίρασης αρχείων στο διαδίκτυο, εξυπηρετώντας πάνω από 250 εκατομμύρια page views κάθε μήνα. Όπως και το Megaupload, o ιστότοπος τουλάχιστον έκανε κάποιες κινήσεις για τον περιορισμό της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο τομέας "Στον Τύπο" εξακολουθεί και διατυμπανίζει τη συνεργασία με την εταιρία ανάλυσης περιεχομένου Vobile, που υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο. Η συνεργασία είχε σκοπό να κρατήσει μακρυά περιεχόμενα πνευματικών δικαιωμάτων από τους χρήστες, αλλά δεν είναι σαφές αν το FileSonic είχε θέσει σε λειτουργία την τεχνολογία της Vobile. Στον απόηχο των κατασχέσεων του Megaupload, η εταιρία ίσως περιορίστηκε σε μια πιο δραστική λύση.

Σε παρόμοια κίνηση, το Uploader.to έχει μπλοκάρει τους χρήστες των ΗΠΑ, καλωσορίζοντας τους στην αρχική σελίδα με τον χαιρετισμό "Η υπηρεσία μας δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν στην χώρα σας. Μας συγχωρείτε γι αυτό". Επίσης δεν έχει αναφέρει τίποτα για τους λόγους που προέβη σε αυτή την ενέργεια.


Πηγή:theverge

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…