Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσημη αναγνώριση έως το τέλος Ιανουαρίου για το ελληνικό κόμμα των Πειρατών

Ένα βήμα πριν από την επίσημη αναγνώρισή του είναι το «Κόμμα Πειρατών Ελλάδας» και τα μέλη του φιλοδοξούν, σπάζοντας τον «ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά», να αποτελέσουν «το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας», εξασφαλίζοντας «σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον».


Οι «Έλληνες Πειρατές», που στοχεύουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρώσει όλες τις τυπικές διαδικασίες και να αναγνωριστούν επίσημα ως κόμμα, θα είναι ένα από τα 56 ιδρυμένα και 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλον τον κόσμο.

Μαζί με τους υπόλοιπους «Πειρατές», το ελληνικό κόμμα θα αγωνιστεί να «προωθήσει και να επεκτείνει τις Αρχές και τις Ιδέες που ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια στη Σουηδία για προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών, για μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση, για αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Πατέντες, που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση».

Παράλληλα, το ελληνικό κόμμα των Πειρατών εστιάζει και σε επιμέρους προβλήματα της χώρας. Οι βασικές τους αξίες, όπως αυτές παρουσιάζονται στο pirateparty.gr είναι:
 
 • Η ψηφιακή, συμμετοχική, Άμεση Δημοκρατία.
 • Η Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
 • Η ενίσχυση του Διαχωρισμού των Εξουσιών.
 • Ο Σεβασμός της Ιδιωτικής Ζωής.
 • Η διάλυση των Ιδιωτικών Μονοπωλίων.
 • Η χρήση Ανοικτών Προτύπων και Ελεύθερου Λογισμικού.
 • Η ελεύθερη Πρόσβαση στην Γνώση και τον Πολιτισμό.
 • Η Προστασία Πληροφοριοδοτών, Δημοσιογράφων και bloggers, όταν δημοσιοποιούν παρανομίες.
 • Η Ανθρώπινη Ελευθερία.
 • Η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
 • Ο Πληροφοριακός Αυτοκαθορισμός.
 • Η συμμετοχή στην Ψηφιακή Ζωή και ο Ψηφιακός Αλφαβητισμός.
 • Το δικαίωμα Ασφαλούς Ύπαρξης.
 • Οι δωρεάν και Δημοκρατικά Ελεγχόμενες Τεχνικές Υποδομές.

Μετά από μήνες συζητήσεων και συναντήσεων το Καταστατικό και η Ιδρυτική Διακήρυξη έχουν φτάσει στην τελική τους μορφή. Στόχος είναι τα πάντα να έχουν ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του Ιανουαρίου 2012. Σημειώνεται πως οι Πειρατές σε όλη την Ευρώπη έχουν εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 15 Βουλευτές και 194 Δημοτικούς Συμβούλους.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…