Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τροποποιείται η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για την αναθεώρηση των κανόνων σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι προηγούμενες ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή το 1995, όταν το Internet έκανε ακόμα τα πρώτα του βήματα.


"Οι προτάσεις μου συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις online υπηρεσίες και τους πολίτες, καθώς οι τελευταίοι θα ξέρουν καλύτερα τα δικαιώματά τους και θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους", είπε η Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Viviane Reding. Οι νέοι κανόνες προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν άμεσα πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα και θα μπορούν να τα μεταφέρουν από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Επιπλέον, όλοι οι πολίτες της ΕΕ θα έχουν το "δικαίωμα να τους ξεχάσουν" οι εταιρείες, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν τη διαγραφή των δεδομένων τους.

Η μη συμμόρφωση μιας online υπηρεσίας με τους νέους κανόνες συνεπάγεται πρόστιμο έως 1 εκατομμύριο ευρώ ή 2% του ετήσιου τζίρου. Φυσικά, οι νέες ρυθμίσεις αφορούν όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο όσες έχουν την έδρα τους στην ΕΕ.

Μένει να δούμε, βέβαια, πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη αυτό το σύνολο κανόνων. Οι διακηρύξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι πάντα ευπρόσδεκτες, όμως η εφαρμογή μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη σε πολλές περιπτώσεις.


Πηγή: pcmag

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…