Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aντιστέκονται στην κρίση τα ... βιντεοπαιχνίδια!

Ο πυρετός των βιντεοπαιχνιδιών δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους και τους Ελληνες. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη εταιρειών διανομής και αλυσίδων λιανικής, η κρίση οδηγεί τους Ελληνες στην κατ' οίκον διασκέδαση. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις παιχνιδοµηχανών, αξεσουάρ αλλά και βιντεοπαιχνιδιών ανθούν, παρά την κρίση που έχει χτυπήσει τον κλάδο.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", μιλώντας σε απόλυτους αριθμούς, σε ετήσια βάση ξοδεύουμε σταθερά περίπου 100 εκατ. ευρώ για κονσόλες και βιντεοπαιχνίδια. Και αυτό, ενώ την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες κατηγορίες ηλεκτρονικών καταγράφουν βουτιά που ξεπερνά το 20%.

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις των πιο δημοφιλών παιχνιδιών φτάνουν στα 100.000 αντίτυπα, τα οποία µεταφράζονται σε τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για σαφώς μεγαλύτερο έσοδο από αυτό που προκύπτει από τα κινηματογραφικά εισιτήρια που κόβουν πολλές δημοφιλείς ταινίες.

Μάλιστα, ακολουθώντας τα σημάδια των καιρών, το τελευταίο διάστηµα ανθούν και οι αγοραπωλησίες µεταχειρισµένων παιχνιδιών. Και αυτό γιατί τα νέα παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες είναι αρκετά ακριβά, με τις τιμές τους να φτάνουν έως και τα 70 ευρώ. Ετσι, οι ενδιαφερόμενοι µπορούν να βρουν παιχνίδια από δεύτερο χέρι σε τιµές που ξεκινούν ακόµη και από 5 ευρώ.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…