Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Anonymous κηρύσσουν τον πόλεμο στη Φινλανδία

Η συμμετοχή των φινλανδικών αρχών στο κυνήγι των "πειρατών" δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους Anonymous. Η διαβόητη ομάδα hackers αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στη Φινλανδία, αρχίζοντας από την υπηρεσία www.antipiracy.fi


Όλα άρχισαν πριν από λίγες ημέρες, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας υποχρέωσε την εταιρεία υπηρεσιών Internet Elisa να απαγορεύσει την πρόσβαση στο Pirate Bay. Η Elisa δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και κάπου εδώ ανέλαβαν δράση οι Anonymous. Η ομάδα εξαπέλυσε επίθεση κατά της τοπικής υπηρεσίας πάταξης της πειρατείας, απειλώντας ότι "θα κρατήσουμε το site εκτός λειτουργίας για όσο θέλουμε".

Οι hackers δεν παρέλειψαν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στη φινλανδική κυβέρνηση: "Αν δε σταματήστε να λογοκρίνετε, θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες", ήταν το όχι και τόσο φιλικό μήνυμα.

Η Elisa επιχειρεί τώρα να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση με άλλα ένδικα μέσα, καθώς θεωρεί ότι τα συμφέροντά της πλήττονται από αυτή την εξέλιξη.


Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…