Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα Απάτη Για Yποκλοπή Λογαριασμού Facebook


Αναλυτές ασφάλειας απο το AccessNow ανακάλυψαν μια νέα απάτη τύπου phishing στο facebook που είναι ικανή να ξεγελάσει ακόμα και προχωρημένους χρήστες. Η απάτη σαν σκοπό έχει την υποκλόπη λογαριασμών Facebook.

Η νέα απάτη χρησιμοποεί τη λειτουργία του για ανάκτηση λογαριασμού του Facebook “Trusted Contact” η οποία στέλνει ένα μυστικό κωδικό σε κάποιους απο τους κοντινούς σας φίλους για να σας βοηθήσουν να ανακτήσετετο λογαριασμό σας σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό σας ή έχετε πέσει θύμα hacker.

Σύμφωνα με τους ερευνητές:Ο τρόπος με τον οποίο ο επιτιθέμενος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη σας προκειμένου να εξαγάγει τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κλέψει τον λογαριασμό σας είναι ο εξής:- Παίρνετε ένα μήνυμα στο Facebook Messenger το οποίο προέρχεται από τον εισβολέα, ο οποίος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό ενός χρήστη από τη λίστα φίλων σας τον οποίο έχει ήδη υπο τον έλεγχο του.

- Ο εισβολέας ζητά τη βοήθειά σας για να ανακτήσει το λογαριασμό του, εξηγώντας ότι αναφέρεστε ως μία από τις αξιόπιστες επαφές του στο Facebook και σας ενημερώνει ότι θα λάβετε έναν κωδικό για την ανάκτηση του λογαριασμού του.

- Στη συνέχεια, ο εισβολέας ενεργοποιεί τη λειτουργία "Ξέχασα τον κωδικό μου" για το λογαριασμό σας στο Facebook και ζητά έναν κωδικό ανάκτησης.

        

- Αν στείλετε τον κωδικό που μόλις λάβατε στον "φίλο σας" τότε χρησιμοποιώντας τον ο επιτιθέμενος μπορεί τώρα να κλέψει τον λογαριασμό σας από εσάς και να τον χρησιμοποιήσει για να κάνει το ίδιο σε άλλους ανθρώπους.Αυτή η νέα απάτη απευθύνεται στους χρήστες του Facebook και βασίζεται στην έλλειψη γνώσης σχετικά με την επιλογή "Αξιόπιστες επαφές".Για να εξασφαλίσετε το λογαριασμό σας στο Facebook, συνιστάται πάντοτε να είστε προσεκτικοί σε κάθε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που λαμβάνετε και να διαβάζετε σωστά το μήνυμα ανάκτησης ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ακόμη και αν αποστέλλεται από έναν από τους πραγματικούς φίλους σας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…