Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Κάνει Ντεμπούτο Στα Η.ΕΌταν ένα ρομπότ σας λέει ότι η ΤΝ(Τεχνητή Νοημοσύνη) πρόκειται να σας βοηθήσει να σώσετε τον κόσμο, πρέπει να αναρωτηθείτε για το αν μεροληπτεί.

Αυτό συνέβη σε μια ημερήσια εκδήλωση στο ΟΗΕ με τίτλο "Το Μέλλον των πάντων: αειφόρος ανάπτυξη στην εποχή της ταχείας τεχνολογικής αλλαγής".

Η Αναπληρωτής Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Amina J. Mohammed, ζήτησε από ένα ρομπότ με το όνομα Σοφία τι μπορεί να γίνει για την έλλειψη πρόσβασης σε τεχνολογία σε πολλές περιοχές του κόσμου. Η Σοφία, η οποία κατασκευάστηκε από την Hanson Robotics, απάντησε αναφέροντας μια διάσημη γραμμή από τον William Gibson ότι η ΤΝ θα μπορούσε να βοηθήσει να βελτιώσει τις ανισότητες πρόσβασης βρίσκοντας τρόπους για τη διανομή πόρων ευρύτερα.

Η Σοφία έχει δημιουργήσει αίσθηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μετά την εμφάνισή της στο Tonight Show του Jimmy Fallon και την παροχή πολυάριθμων συνεντεύξεων σε διάφορες εκπομπές. Μάλιστα κόσμησε και το εξώφυλλο της Elle Brazil.

Σχεδιασμένο για να ωθήσει τα όρια της κοινωνικής ρομποτικής, το ρομπότ ήταν μια κατάλληλη προσθήκη σε μια εκδήλωση του ΟΗΕ που αποσκοπούσε να καταδείξει ορισμένες από τις δυνατότητες και τις παγίδες που υπάρχουν σε τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα δεδομένα.


Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Mohammed προειδοποίησε ότι εάν η τεχνολογική πρόοδος δεν αντιμετωπιστεί σωστά, υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθούν οι υφιστάμενες ανισότητες.
«Η επιρροή της τεχνολογίας στις κοινωνίες μας πρέπει να καθορίζεται από τις ενέργειες ανθρώπων και όχι μηχανών», είπε. "Η τεχνολογία είναι εδώ για να εξερευνήσουμε και να την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος όλων".

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…