Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοινώθηκε η Nvidia GeForce GTX 680

Ένα νέο επεισόδιο προστέθηκε αυτή τη βδομάδα στον αέναο πόλεμο ανάμεσα στην Nvidia και την AMD για τον τίτλο της καλύτερης κάρτας γραφικών. Η Nvidia έκανε τα αποκαλυπτήρια της GeForce GTX 680, ρίχνοντας το γάντι στην AMD και τη Radeon HD 7970.


Η κάρτα είναι εξοπλισμένη με τον πυρήνα Kepler, τον πρώτο στην ιστορία της Nvidia που κατασκευάζεται στα 28 νανόμετρα. Η συχνότητά του έχει οριστεί στα 1006MHz, ενώ όταν αυξάνονται οι απαιτήσεις ανεβαίνει στα 1058MHz. Μπορεί η διαφορά να είναι πολύ μικρή, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα κάποιοι κατασκευαστές θα παρουσιάσουν κάρτες με υψηλότερες συχνότητες.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν 1536 CUDA cores, 2GB GDDR5, 256-bit memory interface και κατανάλωση έως 195 watts. Η κάρτα απαιτεί δύο 6-pin connectors για να λειτουργήσει.

Οι πρώτες συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο κορυφαίες μονοπύρηνες κάρτες δείχνουν ότι η Nvidia μάλλον παίρνει και πάλι τα σκήπτρα της ισχυρότερης κάρτας γραφικών στον πλανήτη. Βέβαια, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα όταν δοκιμάσουμε live την κάρτα στα PC Labs. Όσο για την τιμή της, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη Radeon HD 7970, οπότε όλα θα κριθούν στο πεδίο των επιδόσεων.Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…