Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πιο αργή, κατά 30% η σύνδεση Wi-Fi στο σπίτι

Η βρετανική εταιρεία Epitiro η οποία παρέχει υπηρεσίες ανάλυσης ποιότητας επικοινωνιών μελέτησε τα αποτελέσματα μετρήσεων από 14.000 χρήστες σε τέσσερις χώρες για να τεκμηριώσει κάτι που όλοι οι χρήστες της χρήσης Wi-Fi στο σπίτι γνωρίζουν καλά: ορισμένα πράγματα είναι καλύτερα να τα κάνεις καλωδιωμένος, στα συνήθη όμως, η ελευθερία που παρέχει το Wi-Fi είναι ανεκτίμητη.


Η Epitiro συμπεραίνει ότι η ταχύτητα download από το Διαδίκτυο μειώνεται κατά μέσο όρο κατά 30% μέσω Wi-Fi, λόγω των συνθηκών στο περιβάλλον του σπιτιού, εκεί όπου δεν έχει κανέναν απολύτως έλεγχο η εταιρεία που παρέχει την πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Epitiro, η διαφορά στους χρόνους κατεβάσματος από το Διαδίκτυο γίνεται αισθητή όταν αφορά μεγάλα αρχεία (DVD/CD 750MB σε 23 λεπτά με Wi-Fi στα 4,6Mbps αντί σε 16 λεπτά καλωδιακά στα 6,7Mbps). Σε συνήθεις όμως χρήσεις, όπως η πλοήγηση στο Δίκτυο ή η αποστολή και η λήψη e-mail η υπαρκτή διαφορά στην ταχύτητα (17%) δεν γίνεται αισθητή (καθώς οι ιστοσελίδες αποτελούν από πολλά μικρά «αντικείμενα»). Όταν όμως, ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για εφαρμογές όπως η διαδικτυακή τηλεφωνία (VoIP, π.χ. μέσω Skype), ή η διαδικτυακή τηλεόραση (IPTV) η διαφορά στην ταχύτητα σύνδεσης γίνεται αισθητή και ενίοτε απαγορευτική, καθώς μια από τις «επιπλοκές» της χρήσης του Wi-Fi είναι η απώλεια πακέτων ή του σήματος. Ομοίως, το online gaming φαίνεται να επηρεάζεται από την ασύρματη δικτύωση, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για την μετάδοση των εντολών του παίκτη και τη λήψη των αντιδράσεων των αντιπάλων διαδικτυακά αυξάνεται (το λεγόμενο latency αυξάνεται κατά 10% έως και 20%).

Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το Wi-Fi είναι:


  • Διαρροή από τον φούρνο μικροκυμάτων
  • Συσκευές μετάδοσης ήχου/βίντεο
  • Ασύρματες Συσκευές επιτήρησης μωρού
  • Ασύρματα τηλέφωνα
  • Συσκευή ελέγχου της πόρτας του γκαράζ
  • Κονσόλες και ασύρματα χειριστήρια
  • Αλλες συσκευές επικοινωνίας (Bluetooth κ.ά.)

υπό την προϋπόθεση ότι οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούν την μπάντα των 2,4GHz ISM, καθώς την μοιράζονται με το Wi-Fi (οικογένεια πρωτοκόλλων IEEE 802.11). Εξάλλου, την ίδια συχνότητα χρησιμοποιούν και γειτονικοί Wi-Fi router και οι παρεμβολές με άλλα οικιακά ασύρματα δίκτυα, ιδιαίτερα όταν μοιράζονται τοίχους, δεν είναι ασυνήθιστες. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που συχνά προτείνεται στους χρήστες Wi-Fi στο σπίτι να αλλάξουν την default επιλογή του καναλιού Wi-Fi (σε περιβάλλον Windows, επιλέξτε Εναρξη, Εκτέλεση, πληκτρολογήστε ipconfig και βρείτε την IP διεύθυνση στο Default Gateway. Αντιγράψτε την στον browser, δώστε username και password -συνήθως είναι admin admin, αν και εξαρτάται από το router. Από το μενού επιλέξτε Wireless Settings, όπου θα βρείτε τις επιλογές για τα «κανάλια» του Wi-Fi υπό μορφή drop down menu και σώστε την αλλαγή).

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…