Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η μεγαλύτερη διαρροή Wikileaks: Τα 1,7 εκατομμύρια τηλεγραφήματα της εποχής Kissinger

Το WikiLeaks προχώρησε στη μεγαλύτερη διαρροή διπλωματικών τηλεγραφημάτων που έχει κάνει ποτέ, με 1,7 εκατομμύρια τηλεγραφήματα που αφορούν το χρονικό διάστημα από το 1973 έως το 1976. Η διαρροή έχει τον τίτλο “The Kissinger Cables”.

205,901 είναι τηλεγραφήματα που αφορούν αποκλειστικά την αντιφατική φυσιογνωμία της Αμερικανικής πολιτικής και κατά πολλούς, έναν από τους μεγάλους εγκληματίες της ανθρωπότητας που δεν έχει λογοδοτήσει για τις πράξεις του, τον Henry Kissinger.


Το WikiLeaks υποστηρίζει πως τα έγγραφα της διαρροής, θα έπρεπε να είχαν χαρακτηριστεί ως «declassified”, δηλαδή, όχι απόρρητα, 25 χρόνια μετά την έκδοσή τους, αλλά η Αμερικανική Κυβέρνηση έκανε προσπάθειες να παρατείνει αυτό το χρονικό διάστημα. Αρκετά από αυτά, δημοσιεύονται επίσης στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Διπλωματίας, ένα online αρχείο που ξεκινά και δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εδώ.

«Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την Αμερικανική Κυβέρνηση με την διατήρηση των ιστορικών αρχείων που αποδεικνύουν την αλληλεπίδρασή της με τον υπόλοιπο κόσμο. Ευτυχώς, τώρα, ένας οργανισμός που έχει ένα ρεκόρ στο να μην υποκύπτει στη λογοκρισία, διαθέτει αντίτυπο αυτών των αρχείων».

Τα αρχεία αυτά, που είναι πλήρως αναζητήσημα, σύμφωνα με τον WikiLeaks «αποδεικνύουν και περιγράφουν την στήριξη των ΗΠΑ σε φασιστικές δικτατορίες, ειδικά στη Λατινική Αμερική, την Ισπανία του Fanco και την Ελλάδα με τους Συνταγματάρχες» ‘

Επισκεφτείτε το database εδώ και βάλτε στο πεδίο αναζήτησης την λέξη Greece. Θα δείτε μία σωρεία από χιλιάδες τηλεγραφήματα που επισημαίνουν ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας: τη δικτατορία, την πτώση της, την επιστροφή των εξόριστων πολιτικών, τις επαφές τους με την Αμερικανική Διπλωματία πριν τη λήξη της χούντας, τις εκτιμήσεις για την κατάσταση της Κύπρου, τις εμπιστευτικές πληροφορίες που είχαν οι Αμερικάνοι Διπλωμάτες για την Τουρκική επέμβαση και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Υπάρχουν ελλείψεις καθώς υπάρχουν κάποια έγγραφα που είναι ακόμα απόρρητα. Όπως η αναφορά της απομάκρυνσης των φοιτητών από το Πολυτεχνείο, τη 17η Νοεμβρίου 1973. Το κείμενο δεν έχει αποχαρακτηριστεί ως απόρρητο. Και πάλι, όσοι από εσάς, όπως κι εμείς, θέλετε να διαβάζετε από πρώτο χέρι αυτή την πλευρά της ιστορίας, μπορείτε να βρείτε τρομερά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…