Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Norman είναι η πρώτη "ψυχοπαθής" τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο!

Οι επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης "εκπαίδευσαν" ουσιαστικά έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης στο να γίνει ...ψυχοπαθής, κάτι που ήταν ως αποτέλεσμα έκθεσής του σε φρικιαστικές και βίαιες εικόνες από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Reddit.

Η ΤΝ, που ονομάστηκε Norman από τον εμβληματικό χαρακτήρα του Anthony Perkins στο κλασικό θρίλερ "Psycho" του Alfred Hitchcock (Norman Bates), εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο image captioning για τη δημιουργία μιας περιγραφής κειμένου για μία εικόνα.

Η εν λόγω ΤΝ ήταν για μεγάλη περίοδο εκτεθειμένη σε φρικιαστικές και βίαιες εικόνες από ένα subreddit thread αφιερωμένο στην τεκμηρίωση και την παρατήρηση της ανησυχητικής πραγματικότητας του θανάτου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να την οδηγήσει στο να έχει μία "σκοτεινή" αντίληψη για τον κόσμο μας.

Οι ερευνητές, στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν το τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach για να συγκρίνουν τη Norman με άλλα ΤΝ που δεν είχαν εκτεθεί στις ίδιες καταστροφικές εικόνες.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, αφότου εκτέθηκε στις πιο σκοτεινές γωνιές του Reddit, ο Norman έγινε ψυχοπαθής.

Το αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη AI να βλέπει κάτι "σκοτεινό" σε κάθε εικόνα: όταν π.χ. κάποια άλλη AI βλέπει πουλιά πάνω σε ένα δέντρο, η συγκεκριμένη βλέπει έναν άνδρα να πεθαίνει από ηλεκτροσόκ.

Δημιουργώντας την πρώτη AI με ...ψυχοπάθεια στον κόσμο, οι ερευνητές επιχειρούν να αποδείξουν ότι η μέθοδος και το υλικό που χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία ενός μηχανήματος που μαθαίνει έναν αλγόριθμο μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά του και να καταδείξει τους "κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης από λάθος αλγόριθμους μάθησης".


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πετάξτε τις κασέτες VHS μια για πάντα

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαθέτουν μια μεγάλη συλλογή από βιντεοκασέτες, οι οποίες σκονίζονται σε κάποιο ράφι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε DVD και να διατηρήσετε για πολύ καιρό αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους.
Aν επισκέπτεστε συχνά τα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι βιντεοκασέτες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατέκλυζαν τα ράφια, σήμερα ολοένα και σπανίζουν. Το οικιακό βίντεο VHS βρίσκεται πλέον κλεισμένο σε κάποιο ντουλάπι και τη θέση του στο σαλόνι έχει κατακτήσει επάξια εδώ και αρκετά χρόνια το επιτραπέζιο DVD player. Λέμε επάξια, καθώς ως γνωστόν το DVD προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον "αναλογικό" πρόγονό του.

Μερικά από αυτά είναι η σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και το γεγονός ότι τα δισκάκια DVD είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο σε σχέση με τις βιντεοκασέτες.

Το βίντεο VHS χρησιμοποιήθηκε όμως -περισσότερο από μια δεκαετία- όχι μόνο για να βλέπουμε ταινίες, αλλά και γι…

Ρητά για γυναίκες...

Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το
να τον αφήσεις να την κρατήσει», Sacha Guitry

Εξοντώστε το HDCP!!!

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε το HDCP με το XBOX 360 HD-DVD DRIVE σας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτόκολλο ασφαλείας HDCP (high bandwidth digital content protection) αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία του video High Definition λές και κινδύνευε από κάποιον τρομερό, αιμοσταγή εχθρό. Προκειμένου να παίξει μια ταινία Blu – ray ή HD-DVD, θα πρέπει τόσο το Hardware όσο και το Software να είναι πλήρως συμβατά με το HDCP. Με άλλα λόγια, εκτός απο το πρόγραμμα αναπαραγωγής του βίντεο HD, πρέπει η κάρτα γραφικών και οθόνη να είναι συμβατές με το HDCP. Ακόμα και σήμερα όμως το HDCP δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ευρέως, με αποτέλεσμα πολλές κάρτες γραφικών και οθίνες να μην το υποστηρίζουν (κυρίως γιατί οι κατασκευαστές τους θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά). Αν οποιοσδήποτε κρίκος της αλυσίδας στην αναπαραγωγή δίσκων HD δεν πληροί τις προδιαγραφές HDCP (software, κάρτα γραφικών και οθόνη), η ταινία δε πρόκειται να παίξει στο PC μας. Και καλά το software δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού τ…