Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κίνα το Internet και οι ... άλλοι


Η Κίνα έχει μαι ιδιαίτερη σχέση με το Internet σε σχέση με άλλες χώρες. Είναι ανάμεσα σε εκείνες τις χώρες που απο την μια λογοκρίνουν το Internet περιορίζωντας και φιλτράροντας το περιεχόμενο στο οποίο οι πολίτες της έχουν πρόσβαση και απο την άλλη το χρησιμοποιεί σαν «όπλο» με στόχο να πετύχει τους στόχους της.
Σχεδόν κάθε εβδομάδα υπάρχουν άρθρα στον τύπο σχετικά με την λογοκρισία σελίδων στη Κίνα. Τη συμφωνία με την Google για φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης. Τις συλλήψεις χρηστών του Internet με αιτία τις «αντικεθωστικές» απόψεις που εξέφρασαν κλπ.
Αφορμή για τα πιο πρόσφατα νέα απο την Κίνα είναι η επίθεση που δέχτηκε το Google απο κινέζους χάκερ. Στις 12 Ιανουαρίου η εταιρεία αποκάλυψε ότι δέχτηκε επιθέσεις από χάκερ που υπέκλεψαν κώδικα ο οποίος αποτελεί πνευματική της ιδιοκτησία, καθώς και στοιχεία για Κινέζους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χρησιμοποιούν το Gmail. Ανάλογες επιθέσεις κατασκοπίας δέχτηκαν τουλάχιστον 30 ακόμα αμερικανικές εταιρείες.
 Η Κίνα φυσικά αρνείται οτι είχε οποιαδήποτε σχέση με το γεγονός.  Η αντιπαράθεση Κινας-ΗΠΑ σχετικά με το γεγονός έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε τόσο  η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον αλλά και η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα.  Σε δηλωση της η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως στόχος των ΗΠΑ είναι «να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για σκοπούς καταστολής και λογοκρισίας».  Η Κίνα μέσω του εκπροσώπου της δήλωσε οτι τέτοιες δηλώσεις μπορούν να είναι επιζήμιες για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις βγαίνοντας έτσι στην αντεπίθεση.
Με αφορμή τις δηλώσεις  της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον για τη λογοκρισία στο Internet απο την Κίνα, κινεζικές πηγές υπεραμύνθηκαν των τακτικών αυτών. Ανέφεραν πως σκοπός τους είναι η προστασία του κράτους και των πολιτών απο πορνογραφικό, προσβλητικό, βίαιο ή τρομοκρατικό περιεχομένου. Φιλοκυβερνητική εφημερίδα χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον υποκρίτρια και ανέφερε σε άρθρο της οτι υπάρχουν και αμερικάνικοι νόμοι που περιορίζουν το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά στο Internet.
Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό την απόδειξη οτι το συμβάν έγινε απο κινέζους χάκερ ενώ η Google έφτασε στο σημείο να δηλώσει οτι δεν απέκλειε ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει απο τη κινεζική αγορά. Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και ειδικοί που ερευνούν το θέμα της Google ιχνηλάτησαν τις κυβερνοεπιθέσεις μέχρι το Πανεπιστήμιο Ζιαοτόνγκ της Σαγκάης, ένα από τα καλύτερα της Κίνας στην επιστήμη υπολογιστών, και στη Θερινή Σχολή του Λανζιάνγκ, στο προσφέρει μαθήματα υπολογιστών σε επιστήμονες του κινεζικού στρατού.

Οι επιθέσεις  κατά της Google αλλά και άλλων εταιρειών απασχόλησε και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο μήνα στο Νταβός. Υπάρχει αυξημένη ανησυχία οτι πλέον είναι εύκολο μέσα απο το Internet κράτη να ξεκινήσουν διαμάχες ανάμεσα σε κράτη. Ο γενικός γραμματέας της  Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) Χαμαντούν Τουρέ  πρότεινε μια διεθνή συνθήκη η δομή της οποίας «θα μοιάζει με τη συνθήκη ειρήνης πριν από έναν πόλεμο». Οι χώρες πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, να υποσχεθούν ότι δεν θα παρέχουν καταφύγιο σε «κυβερνοτρομοκράτες» και ότι να «δεσμευθούν ότι δεν θα επιτεθούν η μία στην άλλη».

Η δράση των κινέζων χάκερ έχει προκαλέσει παγκόσμιο προβληματισμό. Αυτό είναι και κάτι αναμενόμενο καθώς πρόκειται για ένα νέο είδος «πολέμου» στο οποίο απο οτι φαίνεται η Κίνα πρωτοπορεί. Ο Sami Saydjari, πρόεδρος της εταιρείας Cyber Defense Agency και πρώην στέλεχος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας [NSA] δήλωσε ότι η δραστηριότητα των κινέζων hackers είναι "σημαντική σε ποσότητα και ποιότητα". Παράλληλα, ο ερευνητής της F-Secure Mikko Hypponen ανέφερε πρόσφατα ότι η εταιρεία του έχει εντοπίσει επιθέσεις από την Κίνα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο υψηλός βαθμός ικανότητας των hackers κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι πίσω από αυτές τις επιθέσεις βρίσκεται ο κινεζικός στρατός. Σύμφωνα με τον Saydjari, ο στρατός της Κίνας χρηματοδοτεί ομάδες hackers και στη συνέχεια στρατολογεί τους καλύτερους από αυτούς. Επιπλέον, το γεγονός ότι πολλές επιθέσεις έχουν ως στόχο κυβερνητικούς και κρατικούς φορείς στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι οι κινεζικές αρχές επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να αποσπάσουν κρίσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε θερμά επεισόδια και άλλα είδη αντιπαραθέσεων.

Φυσικά, η Κίνα αρνείται κατηγορηματικά αυτές τις αιτιάσεις και δηλώνει ότι αποτελεί και η ίδια στόχο επιθέσεων. Το τι ακριβώς συμβαίνει τελικά είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθεί, δεδομένου ότι η Κίνα έχει επιλέξει την πλήρη απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα και δε δέχεται να διεξαχθούν σχετικές έρευνες.

Με πηγές απο Pathfinder.gr και PC Magazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mafia 2 Locations Of Wanted Posters

Wanted Poster # 1 – Lubomir Dekan Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wooden privacy fence in a dead-end alley adjacent to a large parking lot. Wanted Poster # 2 – Lubos Kresta Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wall in a narrow dead-end alley with an entry gate. It is to the right of a large dumpster. Wanted Poster # 3 – Lubor Cerny Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a brick wall in a small nook in a parking lot. This small nook is adjacent to a large dumpster. Wanted Poster # 4 – Lukas Berka Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wooden fence behind a dumpster. This is across the street from the Pub Tara in an alley beside a Swift Cola billboard on a garage. Wanted Poster # 5 – Matous Jezek Location: Dipton You will find this Wanted Poster on the back of a building in a gated alley and near a large dumpster. Wanted Poster # 6 – Martin Zavrel Location: Dipton You will

Mafia 2 Playboy Magazines locations guide

Chapter 1 has 0 Playboy Magazines. Chapter 2 has 2 Playboy Magazines: Playmate 1 – You will find this magazine on the edge of Joe’s coffee table. Playmate 3 – You will find this magazine on top of a shelf inside the three-car garage adjacent to Mike’s main shop. Chapter 3 has 5 Playboy Magazines: Playmate 18 – You will find this magazine on the floor just outside of Derek Papalardo’s Office. You will spot this as you follow Steve down to the first floor to start your manual labor job. Playmate 4 – You will find this magazine behind the entry doorway of Maria Angello’s apartment. It is to the left of a small shelf. Playmate 5 – You will find this magazine on the windowsill closest to the doorway in the Industrial Specialist Office. This is just across the hallway from the Director’s Office where you get the key from. Playmate 40 – You will find this magazine on the edge of the security guard desk in the main hall on the first floor. Playmate 6 – You will find this magazine on

Εγγραφή αρχείου .mkv (HDrip-BRrip) σε DVD-DL(DVD-9)

Αν έχετε ένα αρχείο μορφής .mkv(HDrip και BRrip) και θέλετε να το γράψετε σε DVD των 8,5GB max(DVD-9), αντί σε απλό DVD των 4GB(DVD-5) κάνετε τα εξής: H μετατροπή αυτή συμφέρει για ταινίες HDrip και BRrip, δηλαδή αρχεία .mkv μεγαλύτερα των 4GB, αφού η αρχική ποιότητα δεν αλλοιώνετε τόσο όσο θα αλλοιωνόταν για μια μετατροπή σε DVD των 4GB. 1.Κατεβάστε και κάντε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση του ConvertX to DVD. 2.Τρέξτε το πρόγραμμα και εισάγετε το αρχείο σας, είτε σέρνοντας το(drag & drop), είτε πατώντας το κουμπί που έχει επισημανθεί στην εικόνα(κίτρινη επισήμανση). 3. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις - Κωδικοποίηση(βλέπε εικόνα). 4. Στο παράθυρο Κωδικοποίηση πηγαίνετε στο πλαίσιο Μέγεθος, επιλέγετε το DVD-9(βλέπε εικόνα) και πατάτε ΟΚ. 5. Σε αυτό το βήμα έχετε τελειώσει το set και το πρόγραμμα είναι έτοιμο για την μετατροπή του αρχείου. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να κάνετε εγγραφή σε δισκάκι με το ConvertX, άμεσα μετά το πέρας της εργασίας τότε συνεχίστε στα επό