Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια Taskbar στα μέτρα σας

Η γραμμή γρήγορης εκκίνησης στα Windows είναι μια χρήσιμη λειτουργία που επιταχύνει την εύρεση και την εκτέλεση εφαρμογών. Διαβάστε πώς μπορείτε να την φέρετε κυριολεκτικά στα μέτρα σας.


Η γραμμή γρήγορης εκκίνησης (quick launch bar) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άμεση πρόσβαση -με ένα μόνο κλικ- σε προγράμματα και εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά. Αυτή η μέθοδος, είναι πολύ πιο γρήγορη από το να ψάχνετε, για παράδειγμα, ανάμεσα στις δεκάδες συντομεύσεις του μενού της Έναρξης ή στα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας. Τα εικονίδια της γραμμής γρήγορης εκκίνησης, είναι πάντα μπροστά στα μάτια σας και δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από ένα με δύο δευτερόλεπτα για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Ως προεπιλογή, η γραμμή γρήγορης εκκίνησης περιλαμβάνει συνδέσμους (που εμφανίζονται ως εικονίδια) προς την επιφάνεια εργασίας, τον Internet Explorer, τον Windows Media Player και το εργαλείο εναλλαγής παραθύρων, που ενεργοποιείται ούτως ή άλλως με τον συνδυασμό των πλήκτρων Alt+Tab. Με ορισμένες μικρές παραμετροποιήσεις, παρόλα αυτά, η γραμμή γρήγορης εκκίνησης, μπορεί να γίνει πολύ πιο λειτουργική.

Οι διαφορές ανάμεσα στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης των Windows Vista και των Windows XP είναι μικρές, οπότε όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια μπορείτε να τα εφαρμόσετε με επιτυχία σε οποιαδήποτε από αυτές τις δύο εκδόσεις των Windows διαθέτετε.

Η γραμμή γρήγορης εκκίνησης βρίσκεται στα δεξιά του πλήκτρου της Έναρξης (Start), στη Γραμμή Εργασιών (Taskbar) και το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να δείτε κατά πόσον είναι ενεργοποιημένη. Για να το διαπιστώσετε αυτό με μια απλή ματιά, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρία εικονίδια στα δεξιά του πλήκτρου της Έναρξης. Αν αυτό δε συμβαίνει, κάντε δεξί κλικ σε κάποιο ελεύθερο σημείο της γραμμής εργασιών και από το μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε Ιδιότητες (Properties). Από την καρτέλα Γραμμή Εργασιών, βάλτε ένα "τικ" στο Εμφάνιση γρήγορης εκκίνησης και πατήστε το OK για να ολοκληρώσετε (Taskbar> Show Quick Launch). Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στην γραμμή εργασιών και από το μενού Γραμμές Εργαλείων, επιλέξτε το Γρήγορη εκκίνηση (Toolbars> Quick Launch).

Κάνοντας χώρο

Καθώς θα εγκαθιστάτε όλο και περισσότερα προγράμματα στα Windows, κάποια από αυτά θα προσθέτουν το δικό τους εικονίδιο στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και εσείς στο ίδιο σημείο τις συντομεύσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Ο πρώτος τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι να "σύρετε" με τη μέθοδο του drag'n'drop κάποιο εικονίδιο από το μενού της Έναρξης κατευθείαν στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις από εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας (Desktop), αλλά και από οποιονδήποτε φάκελο του σκληρού δίσκου σας.

Αν, παρόλα αυτά, θέλετε να προσθέσετε περισσότερα από ένα δύο εικονίδια στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης, καλό θα είναι να ανοίξετε τον "φάκελό" της. Δεν θα πρέπει να σας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλα τα εικονίδια που φιλοξενεί η γραμμή γρήγορης εκκίνησης, βρίσκονται σε έναν συγκεκριμένο φάκελο στον σκληρό δίσκο σας.

Κάντε δεξί κλικ στα δεξιά της γραμμής γρήγορης εκκίνησης, προσέχοντας να μην "πατήσετε" επάνω σε κάποιο εικονίδιο, και από το μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε Ανοιγμα φακέλου (Open folder). Όλα τα εικονίδια που θέλετε να προσθέσετε στη γραμμή, μπορούν να εισαχθούν πλέον σε αυτόν τον φάκελο. Κάνοντας κλικ σε κάποιο ελεύθερο σημείο του συγκεκριμένου παραθύρου, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν νέο σύνδεσμο προς κάποιο πρόγραμμα ή εφαρμογή, επιλέγοντας Δημιουργία> Συντόμευση (New> Shortcut). Από το παράθυρο δημιουργίας καινούριας συντόμευσης, κάντε κλικ στο Αναζήτηση (Browse), επιλέξτε το αρχείο του προγράμματος που επιθυμείτε και πατήστε το OK. Στη συνέχεια, κάντε και πάλι κλικ στο πλήκτρο Επόμενο (Next), δώστε ένα όνομα στη νέα σας συντόμευση και πατήστε το πλήκτρο Τέλος (Finish) για να ολοκληρώσετε.

Έπειτα από τη δημιουργία ενός αριθμού εικονιδίων, θα παρατηρήσετε ότι κάποια από αυτά αποκρύπτονται από την γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Κάνοντας κλικ στο τελευταίο, θα εμφανιστούν και τα υπόλοιπα εικονίδια της γραμμής γρήγορης εκκίνησης μέσα από ένα αναδυόμενο παράθυρο.

Η γραμμή γρήγορης εκκίνησης μπορεί, παρόλα αυτά, να μεγαλώσει κατά βούληση για να "χωρέσει" όσα περισσότερα εικονίδια επιθυμείτε. Κάντε δεξί κλικ σε ένα ελεύθερο σημείο της γραμμής εργασιών και αφαιρέστε την επιλογή Κλείδωμα της γραμμής εργασιών (Lock Taskbar), αν είναι ενεργή. Θα παρατηρήσετε τώρα ότι και από τις δύο πλευρές της γραμμής γρήγορης εκκίνησης θα έχουν εμφανιστεί χαρακτηριστικές "βούλες" που υποδηλώνουν ότι η γραμμή έχει ξεκλειδώσει και μπορείτε να τη μετακινήσετε. Κάντε κλικ στο δεξί τμήμα αυτών και "τραβήξτε" τη γραμμή γρήγορης εκκίνησης προς τα δεξιά για να τη μεγαλώσετε.

Όταν η γραμμή έχει μέγεθος τόσο ώστε να χωράει όλα σας τα εικονίδια, αφήστε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού ελεύθερο και κλειδώστε και πάλι την γραμμή εργασιών (Δεξί κλικ> Κλείδωμα της γραμμής εργασιών). Αν θέλετε ακόμα περισσότερο χώρο για τα εικονίδιά σας, μπορείτε να αυξήσετε το πλάτος της γραμμής εργασιών. Βεβαιωθείτε ότι η τελευταία είναι ξεκλείδωτη και αφήστε τον κέρσορα στο επάνω μέρος της μέχρι να αλλάξει σε διπλό βέλος. Στη συνέχεια "τραβήξτε" ελαφριά προς τα πάνω για να διπλασιάσετε το μέγεθός της.

Τα εικονίδια που τοποθετήθηκαν στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης κατά την εγκατάσταση προγραμμάτων, αυτόματα θα αφαιρεθούν με την απεγκατάστασή τους, ενώ όλα τα υπόλοιπα που έχετε δημιουργήσει μόνοι σας, θα παραμείνουν εκεί μέχρι να τα διαγράψετε. Για να αφαιρέσετε κάποιο εικονίδιο που πλέον δεν το χρειάζεστε, κάντε δεξί κλικ επάνω του και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε Διαγραφή (Delete).

Αλλαγή εικονιδίων

Είναι δυνατόν να αλλάξετε τα εικονίδια της γραμμής γρήγορης εκκίνησης, όπως ακριβώς μπορείτε να αλλάξετε οποιοδήποτε άλλο εικονίδιο στα Windows. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο που θέλετε να αλλάξετε και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε Ιδιότητες (Properties). Από την καρτέλα Συντόμευση κάντε κλικ στο Αλλαγή εικονιδίου για να εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με εικονίδια για να επιλέξετε (Shortcut> Change Icon). Μέσα από το παράθυρο των ιδιοτήτων, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα μικρό σχόλιο στο ομώνυμο πεδίο (Comment) και αυτό θα εμφανίζεται κάθε φορά που θα αφήνετε τον κέρσορα για ένα δύο δευτερόλεπτα επάνω στο συγκεκριμένο εικονίδιο στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης.

Παρόλο που η γραμμή γρήγορης εκκίνησης μπορεί να φιλοξενήσει όσα εικονίδια θέλετε, μερικές φορές είναι πιο βολικό να δημιουργήσετε μια δεύτερη γραμμή εργαλείων στη γραμμή εργασιών. Αυτή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στη γραμμή εργασιών, είτε δίπλα στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης είτε ακόμα και δίπλα στα tray.

Κάντε δεξί κλικ σε κάποιο ελεύθερο σημείο της γραμμής εργασιών και από το μενού Γραμμές εργαλείων (Toolbars) μπορείτε να προσθέσετε λίστες με τα περιεχόμενα πολλών δημοφιλών προγραμμάτων αλλά και "περιοχών" των Windows, όπως είναι, για παράδειγμα, ο Windows Media Player αλλά και η επιφάνεια εργασίας.

Για να δημιουργήσετε μια δικιά σας γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ στο Δημιουργία γραμμής εργαλείων (New Toolbar) μέσα από το ίδιο μενού και στη συνέχεια επιλέξτε κάποιον φάκελο του οποίου τα περιεχόμενα θέλετε να εμφανίζονται ως λίστα με εικονίδια στη γραμμή εργασιών.

Οι γραμμές εργαλείων που δημιουργείτε με αυτόν τον τρόπο μπορούν να είναι ιδιαίτερα μακροσκελείς αν ο αρχικός φάκελος που έχετε επιλέξει περιλαμβάνει πολλούς υποφακέλους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενσωματώνουν άλλους υποφακέλους.

Πηγή computeractive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mafia 2 Locations Of Wanted Posters

Wanted Poster # 1 – Lubomir Dekan Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wooden privacy fence in a dead-end alley adjacent to a large parking lot. Wanted Poster # 2 – Lubos Kresta Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wall in a narrow dead-end alley with an entry gate. It is to the right of a large dumpster. Wanted Poster # 3 – Lubor Cerny Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a brick wall in a small nook in a parking lot. This small nook is adjacent to a large dumpster. Wanted Poster # 4 – Lukas Berka Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wooden fence behind a dumpster. This is across the street from the Pub Tara in an alley beside a Swift Cola billboard on a garage. Wanted Poster # 5 – Matous Jezek Location: Dipton You will find this Wanted Poster on the back of a building in a gated alley and near a large dumpster. Wanted Poster # 6 – Martin Zavrel Location: Dipton You will

Mafia 2 Playboy Magazines locations guide

Chapter 1 has 0 Playboy Magazines. Chapter 2 has 2 Playboy Magazines: Playmate 1 – You will find this magazine on the edge of Joe’s coffee table. Playmate 3 – You will find this magazine on top of a shelf inside the three-car garage adjacent to Mike’s main shop. Chapter 3 has 5 Playboy Magazines: Playmate 18 – You will find this magazine on the floor just outside of Derek Papalardo’s Office. You will spot this as you follow Steve down to the first floor to start your manual labor job. Playmate 4 – You will find this magazine behind the entry doorway of Maria Angello’s apartment. It is to the left of a small shelf. Playmate 5 – You will find this magazine on the windowsill closest to the doorway in the Industrial Specialist Office. This is just across the hallway from the Director’s Office where you get the key from. Playmate 40 – You will find this magazine on the edge of the security guard desk in the main hall on the first floor. Playmate 6 – You will find this magazine on

Εγγραφή αρχείου .mkv (HDrip-BRrip) σε DVD-DL(DVD-9)

Αν έχετε ένα αρχείο μορφής .mkv(HDrip και BRrip) και θέλετε να το γράψετε σε DVD των 8,5GB max(DVD-9), αντί σε απλό DVD των 4GB(DVD-5) κάνετε τα εξής: H μετατροπή αυτή συμφέρει για ταινίες HDrip και BRrip, δηλαδή αρχεία .mkv μεγαλύτερα των 4GB, αφού η αρχική ποιότητα δεν αλλοιώνετε τόσο όσο θα αλλοιωνόταν για μια μετατροπή σε DVD των 4GB. 1.Κατεβάστε και κάντε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση του ConvertX to DVD. 2.Τρέξτε το πρόγραμμα και εισάγετε το αρχείο σας, είτε σέρνοντας το(drag & drop), είτε πατώντας το κουμπί που έχει επισημανθεί στην εικόνα(κίτρινη επισήμανση). 3. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις - Κωδικοποίηση(βλέπε εικόνα). 4. Στο παράθυρο Κωδικοποίηση πηγαίνετε στο πλαίσιο Μέγεθος, επιλέγετε το DVD-9(βλέπε εικόνα) και πατάτε ΟΚ. 5. Σε αυτό το βήμα έχετε τελειώσει το set και το πρόγραμμα είναι έτοιμο για την μετατροπή του αρχείου. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να κάνετε εγγραφή σε δισκάκι με το ConvertX, άμεσα μετά το πέρας της εργασίας τότε συνεχίστε στα επό