25/2/10

Μήπως θέλετε να κλειδώσετε μερικές φωτογραφίες σας με κωδικό;
Μπορεί να έχετε προσωπικές φωτογραφίες και δεν θέλετε να τις δει κάποιος άλλος. Μοπρεί επίσης μερικές φωτογραφίες που στέλνετε να θέλετε να τις προστατέψετε έτσι ώστε να μην πέσουν σε λάθος χέρια.
Ένα μικρό πρόγραμμα που λέγεται LockImage είναι εδώ για να σας φτιάξει τη μέρα.
Είναι δωρεάν και open source και σας επιτρέπει να φτιάξετε ένα εκτελέσιμο αρχείο που περιέχει μία μόνο εικόνα. Μετά μπορείτε να προστατέψετε το αρχείο με κωδικό έτσι ώστε να κρατήσετε το περιεχόμενό του εμπιστευτικό.


Το LockImage περιέχει μόνο ένα αρχείο, είναι μόλις 32KB ασυμπίεστο, και δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή.
  • undefinedundefinedΚατεβάστε το binary LockImage (αυτή τη στιγμή είναι το LockImage-0.1-bin.zip). Αποσυμπιέστε το περιεχόμενο και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο.
  • undefinedΠηγαίνετε στο File -> Open και διαλέγετε την εικόνα που θέλετε να προστατέψετε με κωδικό. Η εικόνα θα ανοίξει στον viewer.
  • undefinedundefinedΠηγαίνετε στο File -> Save As επιλέγετε το όνομα που θέλετε να έχει το αρχείο και πληκτρολογείτε τον κωδικό που θα προστατεύει την εικόνα.
Μόλις τελειώσετε τα παραπάνω τρία βήματα θα σας δημιουργηθεί ένα εκτελέσιμο αρχείο. Μόλις το τρέξετε θα ειδοποιηθείτε ότι πρέπει να βάλετε κωδικό για να συνεχίσετε.
Πρόκειται για ένα καινούριο project και ίσως γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στον διαμοιρασμό των εικόνων μας. Ας ελπίζουμε οι προγραμματιστές να συμπεριλάβουν την δυνατότητα να μπορείς να στέλνεις πολλές εικόνες μέσα σε ένα αρχείο.

Πηγή digitalnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...