Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 προβλήματα αναζητούν λύση

Όλοι αναφέρονται στους κινδύνους, οι οποίοι ελλοχεύουν στο Internet για να "κατασπαράξουν" τον ανυποψίαστο χρήστη. Δεν υπάρχει όμως λόγος να καταστρέψετε την απόλαυση που αυτό το μοναδικό μέσο προσφέρει. Διαβάστε τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων και λύστε όλες σας τις απορίες.
Tο Internet αποτελεί μια πολύτιμη πηγή για την εργασία σας, για τη διασκέδασή σας αλλά και για την έρευνα, όπως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζετε. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη του, μέχρι τη στιγμή που κάτι "στραβό" θα προκύψει και θα ξεκινήσουν οι... παρενέργειες - είτε πρόκειται για ιό είτε για μια γενικευμένη "επίθεση" από pop-up διαφημίσεις, υπάρχουν πάντα πάμπολλες αιτίες που πιθανόν να καταστρέψουν την απόλαυση του σερφαρίσματος.

1. Ιοί

Οι ιοί είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε χρήστης διαθέτει σύνδεση στο Internet. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μολυνθείτε από ένα ιό, αν και ο πιο πιθανός τρόπος είναι μέσω email attachment (συνημμένου) ή κάποιου μολυσμένου download. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα και στο παρελθόν, είναι ζωτικής σημασίας να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα anti-virus. Η προστασία ενάντια στους ιούς δεν είναι ανάγκη να σας κοστίσει πανάκριβα. Το AVG Antivirus είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το http://free.grisoft.com.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί αυτόματα να ελέγξει τα εισερχόμενα emails για την περίπτωση που έχουν μολυνθεί, ενώ διαθέτει και δυνατότητα συχνής ενημέρωσης. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε σε τακτά διαστήματα το PC σας για ιούς -μια φορά την εβδομάδα κατά προτίμηση- και πως σε περίπτωση που πιστεύετε ότι έχετε μολυνθεί επαναλάβετε τον έλεγχο. Το AVG μπορεί να ελέγξει τα αρχεία άμεσα αφότου τα έχετε κατεβάσει: κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Scan with AVG από το μενού που θα εμφανιστεί.

2. Spam
To Junk email (Ανεπιθύμητη αλληλογραφία), γνωστό και ως spam, δεν αποτελεί μόνο ενόχληση, αλλά σχετίζεται επίσης και με τα phishing emails. Το spam είναι δυνατόν να δημιουργήσει "συμφόρηση" στα εισερχόμενά σας και είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, ιδίως για τους κατόχους dial-up σύνδεσης που θα πρέπει να περιμένουν μέχρις ότου κατέβουν τα ανεπιθύμητα email με πολύ αργή ταχύτητα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα είναι να εγκαταστήσετε ένα software φιλτραρίσματος του spam, όπως είναι το Mailwasher, το οποίο διατίθεται δωρεάν στη διεύθυνση www.mailwasher.net.

Πολλά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα συμπεριλαμβάνουν τα δικά τους φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Το "κλειδί" για να βεβαιωθείτε για την αποτελεσματικότητά τους είναι να τα "εκπαιδεύσετε", μαρκάροντας τα spam emails ως junk και ανασύροντας από τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας οποιαδήποτε μηνύματα κατέληξαν εκεί κατά λάθος. Τα περισσότερα προγράμματα email σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τους δικούς σας κανόνες, ώστε οποιαδήποτε emails περιέχουν μια συγκεκριμένη λέξη να διαγράφονται.

3. Spyware
Παρόλο που οι ιοί και το spyware κατηγοριοποιούνται μαζί ως malware, είναι παρόλα αυτά κάτι διαφορετικό. Τα αποτελέσματα μιας μόλυνσης από ιό ποικίλουν: από ενοχλητικά μηνύματα μέχρι... αχρηστεμένους υπολογιστές, αλλά η "συνεισφορά" του spyware έγκειται στο να κατασκοπεύσει τους χρήστες ενός PC. Η ενέργεια αυτή μπορεί να συμπεριλαμβάνει τον έλεγχο επισκεψιμότητας ενός site, αλλά και την καταγραφή των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας σας. Απαιτείται επομένως, εξειδικευμένο software για να ανιχνεύσει και να απομακρύνει κάποιος χρήστης το ανεπιθύμητο software. Ένα καλό εργαλείο είναι το Spybot Search and Destroy, το οποίο είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση www.safer-networking.org. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να ανιχνεύσει τον σκληρό δίσκο σας για spyware και να απομακρύνει οποιαδήποτε απειλή εντοπίσει.

4. Phishing
Οι απάτες τύπου phishing είναι σχεδιασμένες για να ξεγελάσουν τους χρήστες με σκοπό την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες online. Τα περισσότερα καταφτάνουν με τη μορφή spam emails και δείχνουν σαν να προέρχονται από αξιόπιστη πηγή. Μεγάλος αριθμός από προγράμματα email περιλαμβάνουν φίλτρα phishing, τα οποία εντοπίζουν "αμφισβητούμενα" emails, ενώ οι νεότερες εκδόσεις των Firefox και Internet Explorer προειδοποιούν τους χρήστες για τα πιο γνωστά phishing sites.

Για να διασφαλίσετε πως το φίλτρο phishing στον I. E. είναι ενεργοποιημένο, κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία> Φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" και τέλος Ρυθμίσεις του φίλτρου ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Στο πλαίσιο διαλόγου που θα ανοίξει, μεταβείτε στο κάτω μέρος και βεβαιωθείτε πως η επιλογή Ενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου τοποθεσιών Web είναι τσεκαρισμένη. Η καλύτερη πάντως προστασία ενάντια στο phishing είναι η πρόληψη. Ακόμα και εάν νομίζετε πως κάποιο email από τράπεζα ή κατάστημα είναι νόμιμο, μην κάνετε κλικ στα links τα οποία περιέχει γιατί θα μεταφερθείτε σε ένα "πλαστό" site. Ανοίξτε τον browser σας και μεταβείτε στο site πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή του στη γραμμή διεύθυνσης. Τέλος, θυμηθείτε να μην απαντάτε σε email που σας ζητάει να επιβεβαιώσετε ένα username και password λογαριασμού.

5. Pop-ups
Τα αναδυόμενα παράθυρα (pop-up) εμφανίζονται ξαφνικά όταν περιηγείστε στο Internet, "παρεμποδίζοντας" το site που θέλετε να επισκεφτείτε με διαφημίσεις. Κάποια από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα
ενοχλητικά, αλλά άλλα περιέχουν περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για μεγάλη μερίδα -ανήλικων κυρίως- χρηστών. Οι περισσότεροι browsers περιλαμβάνουν ενσωματωμένο εργαλείο αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων, το οποίο αποτρέπει την εμφάνισή τους.

Οι χρήστες του Internet Explorer 7 θα ανακαλύψουν πως ο αποκλεισμός είναι ενεργοποιημένος εξ ορισμού. Για να τον παραμετροποιήσετε, πατήστε το κουμπί Εργαλεία, ακόλουθα το Αποκλεισμός των αναδυόμενων παραθύρων και τέλος Ρυθμίσεις αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων. Από τη βάση του πλαισίου διαλόγου που θα ανοίξει είναι δυνατόν να ρυθμίσετε πόσο "αυστηρό" θα είναι το εργαλείο, ενώ παράλληλα είναι δυνατόν να επιλέξετε την εμφάνιση "νόμιμων" παραθύρων από αξιόπιστα sites. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα pop-ups που είναι κρυμμένα σε sites, αν και κάποια pop-ups αποτελούν σύμπτωμα μόλυνσης του PC σας από spyware.

Εφόσον τα βλέπετε συνεχώς, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στη συμβουλή 3. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το δωρεάν πρόγραμμα Ad-Aware, το οποίο μπλοκάρει αυτόματα τα pop-ups από ένα μεγάλο αριθμό γνωστών πηγών. Θα το βρείτε στη διεύθυνση www.lavasoftusa.com.

6. Ενοχλητικές διαφημίσεις
Πολλές φορές, καθώς προσπαθείτε να διαβάσετε μια σελίδα στο Internet, μια ενοχλητική διαφήμιση εμφανίζεται εμποδίζοντάς σας. Ευτυχώς, για τους χρήστες του Firefox μπορείτε να μπλοκάρετε εύκολα τις διαφημίσεις, χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πρόσθετο που ονομάζεται Adblock Plus. Το εργαλείο μπορείτε να κατεβάσετε από τη διεύθυνση http://adblockplus.org/en. Αφότου το εγκαταστήσετε θα καταστήσει τις περισσότερες διαφημίσεις στη σελίδα σας αόρατες. Εφόσον κάποιο τμήμα του περιεχομένου αναγνωριστεί λανθασμένα σαν διαφήμιση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Adblock Plus για μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή και για όλες τις σελίδες ενός site. Με το εύχρηστο αυτό εργαλείο μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο όλων όσων εμφανίζονται στον browser σας.

7. Προβλήματα ασύρματης δικτύωσης


Τα ασύρματα δίκτυα καθιστούν εύκολη την πρόσβαση στο Internet από οπουδήποτε στο σπίτι, αν και είναι πιθανόν να εντοπίσετε κάποιο "τυφλό" σημείο από όπου δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε. Όλα τα ασύρματα δίκτυα έχουν περιορισμένη εμβέλεια, ενώ εμπόδια όπως οι τοίχοι και τα έπιπλα πιθανόν να μπλοκάρουν το σήμα, με αποτέλεσμα κάποια δωμάτια να μην έχουν πρόσβαση στο Internet. Είναι εύκολο, παρόλα αυτά, να αποφύγετε τα "νεκρά σημεία". Το να μετακινήσετε το ασύρματο router σε μια τοποθεσία σχετικά κοντά στο κέντρο του σπιτιού είναι μια καλή λύση. Εάν πάλι διαμένετε σε μεγάλο χώρο πολλών τετραγωνικών, θα χρειαστεί να επενδύσετε σε ένα ασύρματο repeater (γνωστό επίσης και ως Bridge ή Access Point), όπως είναι το Us Robotics wireless Access Point 125Mbps (www.plaisio.gr). Η συσκευή αυτή λειτουργεί σαν ένα δεύτερο router, μεταφέροντας το σήμα σε μια μεγαλύτερη περιοχή. Αξίζει επίσης να ελέγξετε για πιο κοινές μορφές παρεμβολών, όπως είναι οι φούρνοι μικροκυμάτων και τα ασύρματα τηλέφωνα. Εφόσον παρεμβάλλονται παραπλήσια ασύρματα δίκτυα, τα περισσότερα routers σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα διαφορετικό ασύρματο κανάλι για το δίκτυό σας - απλά ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για να δείτε πώς.


8. Κομμένες συνδέσεις
Ο λόγος για τον οποίο μια ασύρματη σύνδεση Internet σταματάει να εργάζεται, μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από παρεμβολές, αλλά ακόμα και οι ενσύρματες συνδέσεις μπορεί να "προσβληθούν". Εάν η ενσύρματη σύνδεσή σας παρουσιάζει συχνές διακοπές και ιδίως όταν αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις... κακοκαιρίας, πιθανώς να υπάρχει πρόβλημα στην τηλεφωνική γραμμή σας. Επικοινωνήστε με τον ΟΤΕ ή με τον ISP σας, καθώς μπορεί να είναι απαραίτητη η επίσκεψη ενός τεχνικού για να ελέγξει την κατάσταση της γραμμής σας και να αποφασίσει ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν. Είναι επίσης πιθανόν πως ο ISP που παρέχει τη σύνδεσή σας να αντιμετωπίζει προβλήματα τεχνικής φύσης. Μια κλήση για υποστήριξη θα αποκαλύψει κατά πόσον αυτό αληθεύει, οπότε θα είναι θέμα χρόνου μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

9. Χαμένα passwords
O Internet Explorer και ο Firefox μπορούν να "απομνημονεύσουν" τα passwords που απαιτούνται για την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Εφόσον ο Internet Explorer σταματήσει να "θυμάται" τα passwords, απλά κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία, ακόλουθα στο Επιλογές Internet και επιλέξτε την καρτέλα Περιεχόμενο. Στο πεδίο Αυτόματη καταχώριση, πατήστε το κουμπί Ρυθμίσεις και βεβαιωθείτε πως έχετε βάλει τικ στο Ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης σε φόρμες. Στον Firefox, κάντε κλικ στο Εργαλεία, ακόλουθα στο Επιλογές και τέλος μετακινηθείτε στο πεδίο Ασφάλεια. Βάλτε ένα τικ στο κουτάκι Απομνημόνευση κωδικών για σελίδες στο πεδίο Κωδικοί και τέλος πατήστε ΟΚ.

10. Downloading με καθυστερήσεις
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το αργό downloading των αρχείων. Εφόσον η σύνδεσή σας λειτουργεί ομαλά αλλά ένα συγκεκριμένο αρχείο φαίνεται πως καθυστερεί, αυτό μπορεί να οφείλεται στο server PC από το οποίο λαμβάνετε το αρχείο. Δοκιμάστε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας - τα downloads συχνά καθυστερούν όταν μεγάλος αριθμός χρηστών προσπαθεί να τα κατεβάσει την ίδια στιγμή.
Μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν download manager, όπως είναι ο δωρεάν Download Accelerator Plus (www.speedbit.com), ο οποίος μπορεί να επιχειρήσει να ανακτήσει ένα αρχείο από πολλαπλές πηγές ταυτόχρονα. Εάν πάλι επιθυμείτε να κατεβάσετε πολύ μεγάλα αρχεία, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το software διαμοιρασμού αρχείων Bit
Torrent (www.bittorrent.com).

Πηγή computeractive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mafia 2 Locations Of Wanted Posters

Wanted Poster # 1 – Lubomir Dekan Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wooden privacy fence in a dead-end alley adjacent to a large parking lot. Wanted Poster # 2 – Lubos Kresta Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wall in a narrow dead-end alley with an entry gate. It is to the right of a large dumpster. Wanted Poster # 3 – Lubor Cerny Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a brick wall in a small nook in a parking lot. This small nook is adjacent to a large dumpster. Wanted Poster # 4 – Lukas Berka Location: Kingston You will find this Wanted Poster on a wooden fence behind a dumpster. This is across the street from the Pub Tara in an alley beside a Swift Cola billboard on a garage. Wanted Poster # 5 – Matous Jezek Location: Dipton You will find this Wanted Poster on the back of a building in a gated alley and near a large dumpster. Wanted Poster # 6 – Martin Zavrel Location: Dipton You will

Mafia 2 Playboy Magazines locations guide

Chapter 1 has 0 Playboy Magazines. Chapter 2 has 2 Playboy Magazines: Playmate 1 – You will find this magazine on the edge of Joe’s coffee table. Playmate 3 – You will find this magazine on top of a shelf inside the three-car garage adjacent to Mike’s main shop. Chapter 3 has 5 Playboy Magazines: Playmate 18 – You will find this magazine on the floor just outside of Derek Papalardo’s Office. You will spot this as you follow Steve down to the first floor to start your manual labor job. Playmate 4 – You will find this magazine behind the entry doorway of Maria Angello’s apartment. It is to the left of a small shelf. Playmate 5 – You will find this magazine on the windowsill closest to the doorway in the Industrial Specialist Office. This is just across the hallway from the Director’s Office where you get the key from. Playmate 40 – You will find this magazine on the edge of the security guard desk in the main hall on the first floor. Playmate 6 – You will find this magazine on

Εγγραφή αρχείου .mkv (HDrip-BRrip) σε DVD-DL(DVD-9)

Αν έχετε ένα αρχείο μορφής .mkv(HDrip και BRrip) και θέλετε να το γράψετε σε DVD των 8,5GB max(DVD-9), αντί σε απλό DVD των 4GB(DVD-5) κάνετε τα εξής: H μετατροπή αυτή συμφέρει για ταινίες HDrip και BRrip, δηλαδή αρχεία .mkv μεγαλύτερα των 4GB, αφού η αρχική ποιότητα δεν αλλοιώνετε τόσο όσο θα αλλοιωνόταν για μια μετατροπή σε DVD των 4GB. 1.Κατεβάστε και κάντε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση του ConvertX to DVD. 2.Τρέξτε το πρόγραμμα και εισάγετε το αρχείο σας, είτε σέρνοντας το(drag & drop), είτε πατώντας το κουμπί που έχει επισημανθεί στην εικόνα(κίτρινη επισήμανση). 3. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις - Κωδικοποίηση(βλέπε εικόνα). 4. Στο παράθυρο Κωδικοποίηση πηγαίνετε στο πλαίσιο Μέγεθος, επιλέγετε το DVD-9(βλέπε εικόνα) και πατάτε ΟΚ. 5. Σε αυτό το βήμα έχετε τελειώσει το set και το πρόγραμμα είναι έτοιμο για την μετατροπή του αρχείου. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να κάνετε εγγραφή σε δισκάκι με το ConvertX, άμεσα μετά το πέρας της εργασίας τότε συνεχίστε στα επό